Zo zijn we gestart: “Antwerp start straks aan nieuwe campagne”

0

De Rode Duivels hebben hun interlands gespeeld en de competitie herneemt binnenkort weer. Tijd dus voor een korte terugblik op wat is geweest de voorbije weken in de Jupiler Pro league én op de transfermarkt.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De puntenoogst

Met negen punten uit vijf wedstrijden heeft Antwerp allesbehalve zijn start in de Jupiler Pro League gemist. The Great Old begon met een goeie zege op bezoek bij Eupen en was, op doelsaldo, zelfs even competitieleider. Na een nederlaag tegen Charleroi, de focus lag toen vooral op Europees voetbal halen, kon dat alvast (voor even?) de koelkast in. Maar wie weet wat er straks mogelijk is.

De verschillende wedstrijden

Op Eupen, thuis tegen Waasland-Beveren en naar Charleroi. De eerste drie wedstrijden van Antwerp waren nu niet meteen de moeilijkste. Tussendoor moest The Great Old wel op zoek naar een Europese kwalificatie, want dat is iets dat de ploeg graag wilde halen. Het zou de club weer op de kaart zetten na de jaren in tweede klasse.

Maar die zoektocht naar Europees voetbal zou wel voor de eerste nederlaag zorgen in competitieverband. Want tussen de wedstrijden door ging Laszlo Bölöni aan het roteren tegen Charleroi en in de slotfase van de wedstrijd werd een 1-1-gelijkspel nog weggegeven. Tussendoor werd de match tegen AA Gent nog uitgesteld en na de Europese uitschakeling tegen AZ Alkmaar zou The Great Old ook de boot in gaan tegen Zulte Waregem.

Wat volgt er nu?

Met matchen tegen Anderlecht en Standard komt er een redelijk zwaar luik aan voor Antwerp, maar tussendoor heeft het ook nog Cercle Brugge en KV Oostende. Ploegen waartegen de drie punten wel zouden moeten. The Great Old heeft nu enkel de competitie en de beker om zich op te focussen, dan lijkt dit kwartet aan wedstrijden wel ideaal om de kopjes weer in dezelfde richting te krijgen en vol voor een nieuw Europees ticket te gaan. Zij het via de beker, zij het via Play Off I.

Competitiewedstrijden tot aan de volgende interlandbreak:
Anderlecht – Antwerp (zondag 15/09 om 14.30 uur)
Antwerp – Cercle Brugge (zaterdag 21/09 om 20.00 uur)
KV Oostende – Antwerp (zondag 29/09 om 20.00 uur)
Antwerp – Standard (zondag 06/10 om 18.00 uur)

Wat brengen de laatste transfer(s)?

Een totale make-over. Antwerp kondigde op deadline-day prompt vier nieuwe spelers aan. In elke linie een persoon. Steven Defour werd teruggehaald. Hij zal, naast Faris Haroun wellicht, plaatsnemen op het middenveld. Op de flank komt Manuel Benson over van Racing Genk, de nieuwe recordtransfer van The Great Old. Zinho Gano moet voor meer concurrentie zorgen bij Dieumerci Mbokani. Achterin werd Wesley Hoedt aangetrokken. Zonder twijfel staat hij tegen Anderlecht in de ploeg.

Daar tegenover staat dan weer een vertrek van Yehor Nazaryna en van Jonathan Bolingi. Zij werden telkens uitgeleend. Clubicoon Geoffry Hairemans verliet de Bosuil voor een avontuur bij KV Mechelen, op zoek naar meer speelgelegenheid. Door de komst van het viertal op deadline-day zag het er niet naar uit dat hij die zou krijgen bij Antwerp en dus koos hij voor geel-rood. Voor Laszlo Bölöni worden het alvast mooie en spannende weken op wie er allemaal speelgelegenheid kan krijgen de komende weken.

De doelstellingen

De vernieuwde doelstellingen op de Bosuil zijn klaar en duidelijk. Paul Gheysens wil de top bestormen en rekent daarvoor op de kennis van Luciano D’Onofrio. Dat deden ze op deadline-day maar al te goed. Doordat het geen Europees voetbal speelt, zal Antwerp straks een te duchten tegenstander zijn in Play Off I. Want, laat ons een kat een kat noemen, daar gaan we met z’n allen van uit. Al vinden wij ook dat The Great Old ook mag focussen op de Beker van België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in