Nieuwe verdediger Hoedt: “Kijk niet neer op Belgische competitie”

0
Wesley Hoedt Royal Antwerp FC interview voorstelling
Wesley Hoedt (Bron: rafc.be)

Met Wesley Hoedt heeft Luciano D’Onofrio zijn wit konijn uit zijn hoge hoed getoverd. De Nederlandse verdediger wordt voor één seizoen gehuurd van het Engelse Southampton mét aankoopoptie en is geen doetje die net komt kijken. Hij speelde eerder al in Italië, Spanje én Nederland. Hij kent dus de klappen van de zweep.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Wesley Hoedt begon zijn carrière bij AZ Alkmaar. Een ploeg die Antwerp ei zo na richting uitgang trapte in de Europa League, maar zichzelf enorm in de voet schoot. De verdediger versierde in 2015 een toptransfer naar Lazio Roma. Twee jaar later werd hij voor achttien miljoen euro weggeplukt door Southampton.

“Antwerp is ambitieuze club”

Hij maakte ook daar indruk en heeft al 41 wedstrijden in de Engelse topcompetitie op zijn teller, maar werd vorig seizoen na Nieuwjaar toch uitgeleend aan Celta de Vigo. Nu mag hij weer beschikken. Hoedt is dankzij zijn succes op clubniveau ook een zesvoudig international voor Oranje. Zelf is hij tevreden over zijn overstap naar Antwerp.

“Ik heb voor Antwerp gekozen omdat het een heel ambitieuze club is. Als ze nog negen andere spelers voorstellen, zegt dat genoeg”, vertelt hij in Gazet Van Antwerpen. “Ik heb in vier grote competities ervaring opgedaan, dat is alleen maar mooi. Ik kijk zeker niet denigrerend naar de Jupiler Pro League”, klinkt het nog.

Wanneer topfit?

Blijft de vraag hoe lang de verdediger nodig heeft om topfit te geraken. “Ik heb een volledige voorbereiding meegemaakt bij Southampton dus ik ben gewoon fit. Wel heb ik een maand geen wedstrijden meer gespeeld en dat voel je altijd. Maar binnen een paar weken is dat gevoel wel weer terug”, besloot de kersverse verdediger van Antwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in