VOORBESCHOUWING: Trekt Antwerp voorsprong over de streep

0

De eerste Europese verplaatsing in meer dan twintig jaar. Dat wilde niemand missen, en dus reisde het Antwerpse legioen massaal af richting het Tsjechische Plzen. Nemen ze bij hun terugkeer ook de tickets voor de laatste voorronde van de Europa League mee in de koffer?

In het Koning Bosuilstadion, voor één keer werd het Heizel-stadion omgetoverd, knokte Antwerp zich naar een zuinige maar zeker verdiende zege tegen Viktoria Plzen. De Portugees Ivo Rodrigues zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Het is, vooralsnog, de enige keer dat Sinan Bolat de nul op het bord hield.

Een 1-0-voorsprong is altijd een goede uitgangspositie. Ten tijde van Aad De Mos was het zelfde de gewenste uitslag. En dus mag Antwerp straks in Plzen op zoek naar een doelpunt. Want als het straks scoort, dan moet Viktoria Plzen op zoek naar drie doelpunten. En dat is iets dat we niet meteen zien gebeuren.

Met een zes op negen is Antwerp alvast voortvarend aan de nieuwe competitie begonnen. Enkel tegen Charleroi werd in de slotminuten verloren. Al had dat mogelijk ook te maken met de vele wissels die zijn doorgevoerd in de basisopstelling. Onder andere Refaelov, Rodrigues en Buta kregen rust van Bölöni.

Het Antwerpse legioen gaat straks massaal ter plaatse zijn in Plzen. Met liefst drie duizend zakten ze af richting de Tsjechische stad. Een probleem: er zijn maar zes honderd tickets voor Antwerp-supporters en een ticket in het thuisvak kopen heeft weinig zin. Er worden immers identiteitscontroles uitgevoerd.

Aangestuwd door het Antwerpse legioen moeten Laszlo Bölöni en Antwerp het straks doen, wellicht in deze opstelling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in