VOORBESCHOUWING: Hiervoor deden we het

0

Het is zover. Antwerp staat voor haar eerste Europese wedstrijd in ruim vijfentwintig jaar, de Intertoto rekenen we nu even niet mee. Viktoria Plzen moet het eerste slachtoffer worden van een reus die stilaan terug wakker wordt. België heeft de club al verrast, nu is het de beurt aan Europa.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Wat ik weet van Viktoria Plzen? Dat ze goed bier hebben”, lachte Laszlo Bölöni op zijn persconferentie een dag voor de wedstrijd. De Roemeen beseft immers maar al te goed dat het vandaag een hoogdag is voor The Great Old. Voor het eerst in ruim vijfentwintig jaar een Europese wedstrijd. De slapende reus is wakker.

The Great Old, stamnummer één. ‘s Lands oudste club, eindelijk daar waar ze thuis horen. En ok, het is maar een voorronde. Maar Antwerp kan daar wél wat van maken. Mikken op de beker zou een beter alternatief zijn, meteen groepsfase. Qua uitstraling kan dat wel tellen. Maar voorrondes overleven om tot die poules te komen, dat kan ook.

Zes op zes

“Wij zijn niet klaar”, sprak de Roemeen voor de competitiestart. Hij pakte met The Great Old even zes op zes en daarin scoorde rood-wit maar liefst acht keer. Qua klaar zijn kon dat wél tellen. Benieuwd naar wat Antwerp vermag tegen Viktoria Plzen, een tegenstander die de voorbije jaren meermaals poules in Europese competities speelde.

Grote veranderingen moeten we echter niet verwachten bij Antwerp. Het zou zomaar kunnen dat de spelers die de afgelopen weken in de basis stonden, het ook vanavond moeten doen in het Koning Boudewijnstadion. Voor één keer werd dat alvast omgetoverd tot het Koning Bosuilstadion.

Vermoedelijke opstelling Royal Antwerp FC

Antwerp is klaar voor Europa, maar is Europa klaar voor The Great Old? Een deel van het antwoord volgt vanavond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in