VOORBESCHOUWING: Is Antwerp straks bijna zeker van Europees voetbal?

0
Tribune 2 Antwerp Bosuil

Gaat Antwerp Europa in? Als The Great Old vanmiddag niet verliest van Anderlecht, is die kans steeds groter. Enkel een nederlaag zou de troepen van Laszlo Bölöni nog doen twijfelen. Maar het grootste vraagteken is: wie wordt in de spits gedropt, nu Dieumerci Mbokani geschorst is.

Voorspel de wedstrijden van Antwerp en win!

Tien doelpunten en zeven assists scoorde Dieumerci Mbokani dit seizoen al in de Jupiler Pro League. Ook in Play Off I was de Congolees al enkele keren bepalend. Wie hem vervangt, is de grote vraag. Ga je voor een flankaanvaller als valse negen (en zet je Didier Lamkel Zé voorin en gooi je Amara Baby naast Ivo Rodriguez?) of geef je William Owusu een kans in de punt?

“Wij gaan Europa in”

Voor Anderlecht telt maar één ding: winnen. Dat deden ze al in de reguliere competitie, toen de wedstrijd op 0-0 leek te eindigen en in de slotseconden Yannick Bolasie voor de 0-1 zorgde. Maar in deze Play Offs verraste The Great Old al eens te meer: winnen van Genk, winnen van Standard, gelijk tegen Club en winnen op Anderlecht.

“Wij gaan Europa in”, zingt de spionkop al een paar weken. Dat kan dus straks weer wat dichterbij komen, als de troepen van Laszlo Bölöni minstens een puntje pakken tegen Anderlecht. Dan blijft de kloof negen punten en met nog drie wedstrijden te gaan, is RAFC dus dan zeker van de vierde plaats.

Vermoedelijke opstelling Antwerp:

Laszlo Bölöni wil dat graag bewerkstelligen met deze elf jongens: Bolat – Van Damme, Arslanagic, Opare, Joklerud – Haroun, Simao, Refaelov – Baby, Rodriguez – Lamkel Zé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in