“Voetballers kijken zelden in de spiegel, de trainer krijgt altijd de schuld”

0
Kevin Mirallas Antwerp kleedkamer

Minuut tachtig in de Ghelamco Arena: Kevin Mirallas staat klaar om in te vallen, maar na een dispuut met Laszlo Bölöni ging de flankaanvaller plots naar binnen. Bovendien is het niet het enige incident tijdens dit seizoen. “Maar je kan Bölöni niet omschrijven als een slechte trainer”, vertelt Jacques Sys in Sport/Voetbalmagazine.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

“Er gebeuren op Antwerp vreemde dingen”, opende de hoofredacteur van het weekblad. “Dat Laszlo Bölöni de kleedkamer niet onder controle zou hebben, hoor je al een tijdje. Terwijl die toch altijd stond voor discipline en je de indruk had dat hij met zijn natuurlijke autoriteit iedereen in de hand had.”

Kevin Mirallas

“Achteraf zei de Roemeen dat hij de frustratie van Kevin Mirallas wel begrijpt. Hij komt weinig aan spelen toe, maar ik ben benieuwd welke sanctie er gaat volgen.” Antwerp communiceert niet over de zaak, ze willen het ‘intern oplossen.’

“Voetballers die niet spelen geven de trainer altijd de schuld, ze kijken zelf amper in de spiegel”, is Sys hard. “Terwijl geen enkele trainer een voetballer naast de ploeg zet als hij ervan overtuigd is dat die zijn elftal beter maakt. Tenzij het een slechte trainer is, maar zo kan je Bölöni niet omschrijven ook al ligt hij intern onder vuur.”

“Begonnen sterk”

“Los daarvan blijft Antwerp een ploeg die teert op kracht en fysiek”, klonk het tot besluit. “Terwijl er zoveel techniek in het elftal zit. Ze begonnen trouwens heel sterk in de Ghelamco Arena, tot ze op achterstand kwamen. Dan kregen ze zes keer geel, vreemd ook hoe geïrriteerd Mbokani op het veld liep.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in