Vleminckx neemt definitief afscheid van Antwerp

0
Björn Vleminckx Royal Antwerp FC reactie Bosuil
Björn Vleminckx (Bron: RAFC.TV)

Het nieuws was al lang bekend, maar nu is het ook officieel: Björn Vleminckx trekt de deur van Royal Antwerp FC achter zich dicht. Hij speelt volgend seizoen voor FC Oppuurs uit eerste provinciale en stopt dus als profvoetballer.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

De carrière van Björn Vleminckx was er een met hoogtes en laagtes. Hij debuteerde op zijn zeventiende bij KSK Beveren op het hoogste niveau, maar moest enkele jaren een stap terug zetten naar tweede klasse. Bij KV Oostende en KV Mechelen brak de ‘Witte van Puurs’ wel door.

Rode Duivels

In 2009 zou NEC 1,75 miljoen euro betalen voor Vleminckx. Bij de Nederlandse club kreeg hij Patrick Kluivert als spitsentrainer en die bleek van goudwaarde. Vleminckx werd topschutter in de Eredivisie en kreeg een contract van 5 jaar bij Club Brugge, dat 3,3 miljoen euro betaalde aan NEC.

In die periode verzamelde Vleminckx ook drie caps voor de Rode Duivels. In België kon hij de hoge verwachtingen echter nooit waarmaken en al snel mocht hij bij Club Brugge vertrekken. De Turkse competitie bood een uitweg.

Zijspoor bij Antwerp

Drie seizoen geleden haalde Royal Antwerp FC de aanvaller terug naar België. Basisspeler was hij er ook in zijn eerste seizoen niet, maar met vijf doelpunten had Vleminckx wel zijn aandeel in de promotie naar de Jupiler Pro League. Daar zou hij uiteindelijk nooit aan spelen toekomen. De afgelopen twee jaar deed hij zijn vet contract uit bij de beloften.

Dat contract is nu ten einde en dus is Vleminckx volgend seizoen profvoetballer af. Hij blijft wel voetballen in eerste provinciale bij FC Oppuurs. Daarnaast is hij zelfstandig begonnen als tuinman.

Vleminckx neemt afscheid van Antwerp

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in