Vier nieuwkomers: “Maar ik wil er nog een paar aanvallers bij”

0

Met vier nieuwkomers in de kern leek de kern van Antwerp versterkt, maar toch is Laszlo Bölöni nog niet helemaal tevreden met hetgeen de sportieve staf heeft aangeleverd qua spelersmateriaal. “Belangrijker is nu de voorlinie: we hebben aanvallers nodig.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Junior PiusRitchie De Laet, Sander Copman en Martin Hongla zijn vorige week al aangeworven door Antwerp als nieuwe spelers. “Coopman heb ik nog niet gezien, maar het is goed dat we al een centrale verdediger hebben, want door de blessures was die absoluut nodig”, begint Laszlo Bölöni in Het Laatste Nieuws.

Vooral de 23-jarige Nigeriaan Junior Pius kreeg complimenten van zijn trainer: “De indruk die Junior geeft, is bemoedigend. Ritchie had het op stage nog wat lastig. Voor Martin is het nog te vroeg om te zeggen, maar het fysieke werk verteerde hij al goed”, doet Bölöni de analyse.

“Voorlinie belangrijkste”

Toch is de honger nog niet gestild in Deurne. “Dat er enkele centrale verdedigers out zijn, baart me zorgen. Ook op het middenveld zijn de zaken nog niet duidelijk, mede door het vertrek van Omar Govea. Maar belangrijker is de voorlinie. Het is simpel: we hebben aanvallers nodig. Diepe spitsen, flankaanvallers. Vorig seizoen moesten we al middenvelders hoger zetten”, roept de Roemeen op.

“Spitsen zijn dan ook het moeilijkst om te vinden. Dat niemand met Dieumerci Mbokani wil komen concurreren? Ja, maar we kunnen ook wel eens met twee spitsen spelen. Ik heb nog aanvallers nodig met een neus voor goals, met goeie cijfers”, is Bölöni duidelijk. “Allicht gaan er nog spelers bijkomen als de competitie al begonnen is. Als coach hoop je dat iedereen er bij de start van de voorbereiding al staat, maar het bestuur doet natuurlijk zijn best.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in