VIDEO: Het Bosuilstadion, een plek vol emoties!

0

Vrijdagavond stond de streekderby tussen KV Mechelen en Antwerp op het programma. Een emotionele avond voor vele Antwerpsupporters. Het Bosuilstadion is dan ook een plek waar emoties tot leven komen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Antwerp won de partij tegen KV Mechelen verdient met 1-0. Door middel van een doelpunt van Kevin Mirallas. Hij was vorige week nog in ongenade gevallen maar reageerde perfect op het veld. Maar er waren nog meer helden die geëerd werden die avond.

Namelijk allereerst Geoffry Hairemans die zijn eerste wedstrijd na zijn vertrek speelde in zijn Bosuilstadion. Ten tweede Antwerpsupporter Ben Vanleene die verdween na de wedstrijd tegen Club Brugge. Zijn levenloos lichaam werd vorige week teruggevonden in het Straatsburgdok.

Geoffry Hairemans

Geoffry Hairemans vertrok op de laatste dag van de transferperiode naar streekgenoot KV Mechelen. Met de komst van Kevin Mirallas, Koji Miyoshi, Sander Coopman en Steven Defour had hij geen uitzicht meer op veel speelminuten. Vandaar dat een vertrek opportuun was voor hem. In de heenwedstrijd op het veld van KV Mechelen werd hij al luid aangemoedigd door de bezoekende fans. Door middel van een mooi spandoek werd hij toen in de bloemetjes gezet. Dit kon natuurlijk niet uitblijven in zijn eigen Bosuilstadion.

Geoffry Hairemans Royal Antwerp FC Transfer
Bron: YouTube RAFC

Tijdens de opwarming werd zijn naam meermaals gescandeerd door de supporters. Vanaf het moment dat de stadionspeaker hem naar de middencirkel riep klonk er vanop alle tribunes ‘C’mon Geoffry, C’mon Geoffry’! Het was een emotioneel moment voor hem dat kon je duidelijk aflezen aan zijn gezicht. Vanuit de club kreeg hij nog een mooi aandenken van zijn periode bij de club van zijn hart.

Ben Vanleene

Na de wedstrijd tegen Club Brugge verdween Antwerpsupporter Ben Vanleene in de buurt het sportpaleis. Dagenlang werd er met man en macht naar hem gezocht maar zonder resultaat. Opsporingsberichten werden druk gedeeld op sociale media. Daarnaast riep de stadionspeaker voor de thuiswedstrijd tegen AA Gent nog op voor informatie betreffende de onrustwekkende verdwijning.

Niettemin mochten al deze goede intenties niet baten. In de loop van vorige week werd zijn lichaam teruggevonden in het Straatsburgdok. Niemand zou ooit naar het voetbal mogen gaan en niet meer thuiskomen. De club kwam snel met de boodschap om als steun voor zijn vrienden en familie één minuut stilte te houden voor de wedstrijd. Dit was een uitermate indrukwekkend moment.

KV Mechelen supporters

Niets dan lof voor de KV Mechelen supporters afgelopen vrijdag. Tijdens de minuut stilte voor Ben Vanleene toonden zij hun respect waardoor het muisstil was in het stadion. Nadien zetten zij zelf de immer bekende ‘You never walk alone’ in. Vervolgens vervoegden de Antwerpsupporters zich in deze samenzang waardoor het een prachtig moment werd.

Tegelijkertijd hebben de KV Mechelen supporters ook een grote dosis humor. Hoe krijg je alle supporters aan één kant? Namelijk door beginnen te lachen met een gemeenschappelijk vijand. In het begin van de wedstrijd klonk er ineens uit het uitvak ‘Al wie da ni springt is een rat’. Eerst veerde tribune 3 recht snel gevolgd door tribune 2 en 1. Het stadion daverde en een kleine aardbeving werd geregistreerd in Antwerpen vrijdagavond. Een schitterend moment als twee supporterskernen samen een lied inzetten.

Tot slot nog een boodschap voor de KV Mechelen supporters. Een trommel hebben jullie niet nodig om sfeer te maken. Dus laat deze in de toekomst gewoon thuis.

Goal Kevin Mirallas

Met al deze emoties kon natuurlijk vreugde niet ontbreken. Want tegen het einde van de wedstrijd maakte Kevin Mirallas de beslissende treffer. Hierdoor bleven de 3 punten in het Bosuilstadion en zet Antwerp zijn sterke thuisreeks verder.

Beleef de sfeer opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in