Verlies in oefenpot tegen Augsburg

0
FC Augsburg - RAFC
Bron: fcaugsburg.de

De eerste ploeg van Antwerp bereidt zich in het Spaanse Algorfa voor op de tweede seizoenshelft. Vandaag stond er een oefenwedstrijd op het programma. We namen het op tegen FC Augsburg, maar moesten uiteindelijk de duimen leggen. Het werd 3-1 voor de Duitsers.

Speciale wedstrijdformule

“Een voetbalwedstrijd duurt negentig minuten en op het einde winnen de Duitsers.” Een voetbalcliché dat al jaren bestaat, maar niet opgaat voor het oefenduel van vandaag. De Duitsers wonnen dan wel, maar de wedstrijd duurde geen negentig minuten lang: de partij werd uitzonderlijk gespeeld in twee kleine wedstrijdjes van zestig minuten. Een speciale formule die toch twee voordelen heeft: Laszlo Bölöni en zijn Duitse collega Manuel Baum kregen de gelegenheid om voldoende te wisselen, en de invallers hadden genoeg tijd om hun trainer te overtuigen van hun kwaliteiten.

Eerst verlies, daarna winst

In de eerste wedstrijd kreeg Antwerp maar liefst drie goals om de oren. Oude bekende Alfred Finnbogason trof twee keer raak. De ex-Lokerenspeler is al enkele jaren vaste waarde in de voorlinie van Augsburg en zette dat ook vrijdagavond kracht bij. Jelle Van Damme zorgde met een own goal voor de onfortuinlijke 0-3.

In de tweede wedstrijd pakte Antwerp het organisatorisch aan: het slikte geen enkel tegendoelpunt en kon zelfs de overwinning naar zich toe trekken via een doelpunt van jongeling Antoine Bernier. Een honderdtal toeschouwers zag de 21-jarige flankaanvaller in de 60ste minuut tegenprikken. De tweede wedstrijd eindigde dus op 0-1, wat voor een totaalscore van 3-1 zorgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in