De vergeten spelers van Antwerp

0
Laurent Mendy - Nader Ghandri - Gouné Niangadou Antwerp
Laurent Mendy, Nader Ghandri en Gouné Niangadou (Bron rafc.be)

Voor clubs maar ook voor supporters zijn dit hele spannende tijden. Spelers worden gekocht en verkocht maar vooral de geruchtenmolen draait. Wekelijks verschijnt er wel een artikel dat Steven Defour op een elektrische step gespot is in Antwerpen of dat Junior Edmilson in zijn auto zit op weg naar het Bosuilstadion. Maar er zijn ook de vergeten spelers in de B-kern bij hun respectievelijke clubs. Zo ook bij Antwerp!

De afgelopen twee seizoen waren de drie meest bekende namen in de B-kern Steve Colpaert, Bjorn Vlemincx en Antonijo Jezina. Alleen Steve Colpaert is momenteel nog onder contract bij Antwerp. Dit tot 1 juli 2020. De andere twee hebben ondertussen de club verlaten nadat hun contract afliep op 1 juli van dit jaar.

Zotsare Randriambololona was misschien niet de bekendste naam maar verdient wel een eervolle vermelding als de speler bij Antwerp met de langste naam in de clubgeschiedenis. Zout, zoals zijn bijnaam luidt, speelt ondertussen in de Franse derde klasse bij US Fleury Mérogis Football 91.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’!

B-kern

Momenteel is de bekendste naam in de B-kern deze van Didier Lamkel Zé. Hem kan je moeilijk in het rijtje plaatsen van vergeten spelers. Zijn recente uitspraken, namelijk dat hij een loonsverhoging wil, en het niet tijdig komen opdagen voor de eerste trainingssessies. Zorgen ervoor dat hij wegens disciplinaire redenen in de B-kern vertoefd.

Hopelijk worden de plooien snel gladgestreken want de Kameroener beschikt over enorm veel talent en is sportief een meerwaarde voor de ploeg. Spijtig genoeg wil het hoofd nog niet altijd mee. Hij heeft het dus zelf in handen om geen vergeten speler te worden.

Buiten de voorgaande spelers is er nog een drietal dat in het eerste seizoen in de Jupiler Pro League kansen kreeg. Maar vorig seizoen moesten zij genoegen nemen met een plek in de tribunes of zelfs een uitleenbeurt naar de stille Kempen. We zetten ze even op een rijtje.

Nader Ghandri

De 24-jarige Fransman met Tunesische roots kwam in de zomer van 2017 naar Antwerp. Als defensieve middenvelder van 1.96 meter lijkt Nader Ghandri op het eerste zicht het perfect profiel dat Lazslo Bölöni voor ogen heeft. Maar toch kwam hij in zijn debuutseizoen voor Antwerp niet verder dan acht wedstrijden met in totaal 449 minuten. Daarin kwam hij éénmaal tot scoren. Die ene goal viel in de Croky Cup in de verloren wedstrijd op het veld van KV Kortrijk.

Vorig seizoen heeft Ghandri welgeteld zes minuten volgemaakt voor Antwerp. Dit was op 25 augustus in de gewonnen wedstrijd in en tegen Cercle Brugge. Op het einde van de transferperiode maakte hij de overstap naar Westerlo in 1B, waar hij tot 28 wedstrijden kwam. Dit was meestal als centrale verdediger naast oude bekende Maxime Biset.

Nader Ghandri ligt nog onder contract bij Antwerp tot 1 juli 2020. Hij kreeg geen kans om zich te bewijzen op stage waardoor een vertrek bij Antwerp heel waarschijnlijk lijkt.

Laurent Mendy

De spits van Antwerp arriveerde in januari 2018 tijdens de wintertransferperiode. Hij is afkomstig van Senegal, waar hij actief was binnen de academie ASC Avenir FC. Laurent Mendy maakt zijn debuut op 2 april 2018 tijdens het 3-3 gelijkspel thuis tegen KV Oostende in Play-Off 2. De 20-jarige spits scoort een penalty tijdens zijn eerste wedstrijd in het Bosuilstadion.

In totaal zal hij in het seizoen 2017-2018 vijf wedstrijden spelen voor Antwerp allen in Play-Off 2, drie als basisspeler en twee als invaller. Afgelopen seizoen heeft hij geen kans meer gekregen in het eerste elftal van Antwerp en vertoefde hij bij de beloften.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’!

Laurent Mendy mocht vorig seizoen nog op stage met Antwerp maar tijdens de voorbereiding op het komend seizoen was hij niet van de partij. Geen intensieve training, geen oefenwedstrijden, … zo wordt het moeilijk om je in de gunst te spelen van de technische staf.

Mendy ligt nog onder contract tot 1 juli 2020 en Antwerp heeft een eenzijdige optie om dit te verlengen met twee jaar. Het ideale moment voor Laurent Mendy om op huurbasis ervaring op te doen en speelminuten te vergaren. Want onder Laszlo Bölöni gaat hij die momenteel niet krijgen bij Antwerp.

Gouné Niangadou

Gouné Niangadou Antwerp FC
Gouné Niangadou

De Malinese middenvelder kwam over van het Malinese Stade Malien waarvoor hij één wedstrijd speelde in de Afrikaanse Champions League (CAF Champions League). In januari 2018 zette hij zijn eerste stappen op het trainingsveld bij Antwerp.

Het was voor Gouné Niangadou wachten tot de thuiswedstrijd tegen KV Oostende om zijn debuut te maken (net zoals Laurent Mendy). In totaal zou hij negen wedstrijden spelen in Play-Off 2 waarvan vijf in het basiselftal. Dit zonder zich op het scorebord te kunnen werken of met een assist een doelpunt aan te leveren.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’!

Vorig seizoen bleef de rol van de 22-jarige Niangadou beperkt tot de beloften van Antwerp. Hij kreeg van de technische staf niet de kans om zich te bewijzen op stage in Duitsland waardoor hij zijn speelkansen het komend seizoen gefnuikt ziet worden.

Gouné Niangadou ligt bij Antwerp nog onder contract tot 1 juli 2021. De club heeft een eenzijdige optie om dit met één jaar te verlengen. Op zijn leeftijd is de tijd aangebroken om minuten te maken en zo ervaring op te doen. Een uitleenbeurt naar een andere club zou dan ook ideaal zijn voor de aanvallende middenvelder. Zo kan hij misschien toch ooit uitgroeien tot een speler die een directe meerwaarde kan betekenen voor Antwerp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in