UEFA vervolgt Antwerp én Bolat na match tegen AZ

0
Antwerp Fans Koning Boudewijnstadion ruim ATV
Bron: ATV

De wedstrijd van Royal Antwerp FC tegen AZ Alkmaar in het Koning Boudewijnstadion krijgt meer dan waarschijnlijk nog een staartje. De UEFA heeft namelijk een disciplinaire procedure geopend tegen de club naar aanleiding van “ongeregeldheden” tijdens de Europese match.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Minder dan een week geleden greep Antwerp FC pijnlijk naar een ticket voor de poulefase van de Europa League. Twee rode kaarten en een tegendoelpunt in de slotminuten zorgden voor verlengingen.

“Voorwerpen op veld, vuurwerk en verstoren menigte”

De negen overgebleven Refs hielden in die extra tijd geen stand en dat zorgde ervoor dat fans van Antwerp én AZ hun boekje te buiten gingen op de tribune. Ze gooiden met beker en rookbommen en probeerden een poort open te doen.

Voor dat gedrag wordt Antwerp nu vervolgd door de UEFA. De voetbalbond heeft het over “het gooien van voorwerpen op het veld, het afsteken van vuurwerk, het verstoren van een menigte, het ophangen van een ongeoorloofde banner, beledigende en molesterende handelingen en het blokkeren van trappen”.

Sinan Bolat riskeert straf

Vreemd genoeg vermeldt de Griekse ref Anastasios Sidiropoulos, die met 15 gele kaarten de controle over de match meer dan kwijt was, ook de spelers van Antwerp in zijn rapport. Hij heeft over het “onjuiste gedrag van het team”.

Didier Lamkel Zé Antwerp - AZ rode kaart Anastasios Sidiropoulos Sporza
Bron: Sporza

Volgens Het Laatste Nieuws zou specifiek Sinan Bolat genoemd worden. Hij zou de scheidsrechter hebben verweten en lastig gevallen. Dat is best opvallend want de doelman van Antwerp was de eerste die, samen met Faris Haroun, naar zijn eigen fans ging om hen te bedaren. Bekijk hier de beelden.

Dossier behandeld op 19 september

Op 19 september zal het dossier dat ingediend is, behandeld worden door de ethische en disciplinaire commissie van de UEFA. Wanneer Antwerp zijn straf, vermoedelijk een boete, kent, is niet geweten. Overigens worden ook het Servische Rode Ster Belgrado, het Zweedse AIK en het Schotse Celtic vervolgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in