Tribune 1 blijf dorstig tijdens de wedstrijd.

1
Bosuilstadion Antwerp FC Tribune 1

Antwerp lanceerde deze morgen een persbericht dat op tribune 1 geen drinken mee op de tribunes mag meegenomen worden. Dit wegens incidenten in het verleden met plastic bekers die op het veld werden gegooid.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

RAFC staat stilaan weer op de voetbalkaart! We bouwen dagelijks samen aan de toekomst: een moderne infrastructuur, sportieve stabiliteit met fantastische supporters. Overal een vol huis, en vocaal steeds sterker dan onze tegenstanders.

Helaas heeft niet iedereen het begrepen. Door het gooien met voorwerpen, hoofdzakelijk bekers, door enkele individuen heeft de club de voorbije seizoenen herhaaldelijk sancties gekregen. De wedstrijd tegen AZ was op dat vlak een absoluut dieptepunt en een dreun voor het imago van onze club. De club is verplicht om maatregelen te nemen, het gooien van bekers draagt op geen enkele manier bij tot de fantastische sfeer die er door onze fans gecreëerd wordt. Integendeel!

De club is actief op zoek gegaan om die mensen, die het voor alle andere supporters verpesten, te identificeren. Dankzij een constructieve samenwerking met de voetbalcel Binnenlandse Zaken zijn er reeds verschillende procedures tot burgerlijke uitsluiting opgestart.

Bijkomend zal tijdens de thuiswedstrijd tegen Standard van aanstaande zondag geen drank toegelaten worden op Tribune 1. Deze maatregel geldt enkel voor de hoofdtribune (Tribune 1), omdat het helaas duidelijk is geworden dat dergelijke incidenten hoofdzakelijk daar plaatsvinden, en geldt voorlopig enkel voor 1 wedstrijd.

De club voert hiermee enerzijds consequent haar veiligheidsbeleid verder uit, anderzijds roepen we alle supporters op om te doen waar ze goed in zijn: zorg voor die unieke vocale sfeer op de Bosuil en steun onze Reds.

Collectieve straf

Het is perfect begrijpbaar dat Antwerp maatregelen neemt ten aanzien van de enkelingen die bekers op het veld smijten. Zij besmeuren niet alleen de mensen die dit op hen krijgen maar ook de reputatie van de club.

Terwijl de club hard werkt aan zijn sportieve vooruitgang moet een positieve reputatie ook hieruit vloeien. De afgelopen seizoen zijn er nauwelijks tot geen incidenten geweest met de supporters van Antwerp. Waardoor de supporters alom geprezen werden zoals in Plzen maar ook in de Jupiler Pro League.

Juist de wedstrijd tegen AZ waren er een aantal incidenten. Hiervoor is Antwerp ook gestraft door UEFA door middel van een zware boete. Tegelijkertijd zijn de daders individueel bestraft nadien met boetes en stadionverboden.

Daarom is het te betreuren dat het gedrag van een paar individuen een collectieve straf tot gevolg heeft.

1 REACTIE

  1. Ik vind het een heel goeie beslissing ik heb dikwijls het vermoeden dat men meer zuipt dan voetbal ziet dat kan ook elders
    Er mag sfeer zijn maar niet ten alle prijzen
    De goei moeten het weer bekopen door die rotte appels.Gooi er die uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in