Teunckens ziet nieuw seizoen op de bank niet zitten: “Door te spelen, maak je progressie”

0
Jens Teunckens Royal Antwerp FC zijkant

Jens Teunckens reist naar Italië. Niet om van vakantie te genieten, maar om het Europees Kampioenschap onder 21 jaar mee voor te bereiden. Bondscoach Johan Walem riep de Antwerp-goalie op, ondanks het gebrek aan speelminuten. En daar wil de van Club Brugge overgekomen doelman iets aan veranderen.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Want net zoals tijdens het seizoen zal Jens Teunckens op het Europees kampioenschap U21 de rol van bankzitter opeisen. Bij Antwerp zag hij immers een sterke Sinan Bolat voor zich en die keepte een topseizoen. “Ik wist op voorhand dat het een moeilijk jaar zou worden voor mij”, vertelt hij in Gazet Van Antwerpen. “Bovendien was er géén moment waarop Sinan Bolat niét op niveau presteerde.”

“Met nul speelminuten had ik echter geen rekening gehouden. Ik ben niet iemand die daardoor een heel jaar slecht gezind rondloopt, dat maakt de situatie voor mezelf alleen maar moeilijker. Ik trek me op aan het feit dat ik nog maar 21 ben. Wie kan op die leeftijd zeggen dat hij eerste doelman is bij een topclub”, vraagt hij zich nog af.

“Antwerp kent mijn standpunt”

Voorlopig speelde hij nog maar twee duels voor Antwerp. “Maar het moment is aangebroken om ergens te gaan spelen. Ik voel me daar klaar voor. Op het einde van mijn carrière wil ik misschien wel ergens uitbollen als tweede doelman, maar nu niet. Alleen door minuten te maken kan ik progressie boeken. De club kent mijn standpunt daarin”, besloot hij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in