Teunckens kent verdict na pijnlijke botsing bij beloften

0
Jens Teunckens Antwerp FC RAFC
Bron: YouTube RAFC

Jens Teunckens moest maandag al na een half uur de beloftenwedstrijd van Royal Antwerp FC staken. De doelman was tegen de paal gebotst en onderzoek heeft uitgewezen dat hij daarbij een hersenschudding heeft opgelopen. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

De sterke Antwerpse beloften liepen maandag tegen Waasland-Beveren een nederlaag op. Het verloor op verplaatsing met 2-1. De 20-jarige Nando Nöstlinger zorgde voor het enige doelpunt.

Teunckens loopt hersenschudding op

Maar er viel nog meer slecht nieuws te rapen in het Waasland want Antwerp FC zag reservedoelman Jens Teunckens uitvallen na een botsing met de paal. Al na een half uur moest kon hij niet meer verder.

Onderzoek wees uit dat de doelman een hersenschudding heeft opgelopen bij die botsing. Gazet van Antwerpen meldt dat Teunckens gisteren niet meetrainde. Zijn situatie wordt dag per dag opgevolgd.

De Winter of Lathouwers?

Als de hersenschudding van Jens Teunckens niet beter is komende zaterdag zal de plaats van de reservedoelman op de bank van Antwerp ingenomen worden door iemand anders. Dan speelt RAFC namelijk in het Bosuilstadion tegen Sint-Truiden VV.

De logische keuze zou dan Yves De Winter zijn. De ervaren doelman is deze zomer gehaald als derde keeper en nam tegen Eupen al eens de plaats in van de geblesseerde Teunckens op de bank. Ook in de oefenwedstrijd tegen Vitesse in het begin van het seizoen stond hij in doel.

Het kan echter ook dat Laszlo Bölöni kiest voor de talentvolle 19-jarige doelman Bill Lathouwers. Die bewees zich dit jaar al meermaals bij de beloften en wacht geduldig op zijn kans.

Yves De Winter Bill Lathouwers Antwerp FC
Yves De Winter en Bill Lathouwers

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in