STVV, een taaie klant zondag! (voorbeschouwing)

0
Antwerp FC 2017-2018 pyro Bosuil

De wedstrijden van Antwerp volgen elkaar in een snel tempo op. Nu zondag volgt voor Antwerp de 6de officiële partij op drie weken tijd tegen STVV. Tijd om even vooruit te blikken naar de tegenstander van zondag.

De spelers van Antwerp hebben donderdag 120 minuten alles moeten geven. Maar de kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League is wel een feit. In de eerste plaats gaat deze kwalificatie een enorme boost van vertrouwen hebben gegeven aan de volledige spelerskern.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Hopelijk trekken ze deze lijn door tegen STVV. Want zij zijn toch het zwarte beest van Antwerp aan het worden in de Jupiler Pro League.

Antwerp

Laszlo Bölöni zal het nog steeds zonder een aantal sterkhouders moeten doen. Intussen begint de lijst met geblesseerden al redelijk lang te worden. Zo is Dino Arslanagic nog steeds aan het revalideren net zoals zijn collega verdediger Matheus Borges. Aangezien dat Junior Pius en Daniel Opare nog een hele tijd zijn uitgeschakeld met beide een knieblessure wordt de spoeling achteraan heel dun. Intussen is ook Jonathan Bolingi geblesseerd geraakt (enkelblessure) en topscoorder Dieumerci Mbokani kampt met verscheidene kwaaltjes en is nog niet 100%. Anderzijds is het dan tijd voor andere jongens om op te staan en het Laszlo Bölöni moeilijk te maken.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De wedstrijdselectie

Met de vele opeenvolgende partijen is het niet onlogisch dat trainer Laszlo Bölöni een aantal jongens wat rust gunt. Al is gebleken in de wedstrijd tegen Charleroi dat dit natuurlijk ook gevolgen heeft. Spelers missen matchritme en er zijn minder automatismen aanwezig. Hoewel dit geen excuus mag zijn. Dan moet er door de 11 op het veld maar harder gewerkt worden om de winst veilig te stellen.

Vermoedelijke startend elftal

STVV

Sinds dat STVV is overgenomen door Japanse investeerders is er al veel veranderd op Staaien. Verscheidene Japanse spelers hebben hun opwachting gemaakt bij de Limburgse club. In het bijzonder Takehiro Tomiyasu (nu bij Bolonga) was een sterkhouder achterin bij STVV. Vorig seizoen mistten zij op een haar na Play-Off 1 en dit seizoen staan ze na drie speeldagen op de 12de plaats. Vorige week konden zij nog winnen tegen Standard Luik (vooral dankzij een resem gemiste kansen van Standard) maar de 1ste twee partijen werden verloren.

Trainer Marc Brys schreeuwt al weken in de pers dat de nodige versterkingen moeten komen. Tot op heden valt zijn schreeuw in dovemansoren. De opvallendste transfer is deze van Cong Phuong Nguyen. Hij wordt bestempeld als de Vietnamese Lionel Messi. Tot op heden is het nog afwachten of hij deze status kan waarmaken.

De afgelopen twee seizoen hebben we zesmaal tegen STVV gespeeld. De balans in deze wedstrijden oogt bijzonder mager. Met één overwinning en één gelijkspel voor Antwerp zijn de punten vooral naar Sint-Truiden gegaan. Vorig seizoen werd zelfs tweemaal verloren tegen de ploeg van Marc Brys. Tijd om de ommekeer te bewerkstelligen nu zondag!!

Terugblik

22/09/2018 STVV – RAFC

Antwerp verliest met 2-0 op het kunstgrasveld van STVV. Het veld lag er erbarmelijk bij maar toch is dit geen excuus. Het enige positieve aan de wedstrijd was de massale steun van het Antwerp legioen.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

01/12/2018 RAFC – STVV

Antwerp verliest de partij met 1-3 en daar was niet veel op aan te merken. STVV was heel de wedstrijd de betere en Antwerp kon nooit aanspraak maken op de overwinning.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in