Blessure update: Steven Defour hervat op het veld!

0
Steven Defour Play Sports zij
Steven Defour (Bron: Play Sports)

Na twee maanden blessureleed heeft Steven Defour eindelijk de veldtraining kunnen hervatten bij Antwerp. Al komt het treffen in de Croky cup tegen Racing Genk nog te vroeg.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Op 6 oktober in de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg Standard Luik liep Steven Defour een hamstringblessure op. Na de eerste onderzoeken bleek dat het maar over een verrekking ging en dat hij snel terug de training kon hervatten. Spijtig genoeg bleek niets minder waar. De blessure van Steven Defour bleef aanslepen en dit weekend heeft hij pas de veldtraining kunnen hervatten. Morgenavond speelt Antwerp thuis tegen Racing Genk in de Croky cup maar deze wedstrijd gaat voor hem nog te vroeg komen. Mogelijks zit hij komende vrijdag voor het treffen tegen Waasland-Beveren op de bank.

Voor Antwerp is het belangrijk dat hij snel terug fit geraakt. Want kapitein Faris Haroun flirt met een schorsingsdag. Momenteel heeft hij 4 gele kaarten achter zijn naam staan. Nog één gele kaart erbij en hij is verplicht om een wedstrijd in de tribune plaats te nemen. Indien Steven Defour nog niet fit is zal waarschijnlijk Martin Hongla zijn plaats innemen als het zover is.

Voorbereiding op de Croky Cup

Laszlo Bölöni zal moeten puzzelen voor de wedstrijd van morgen tegen Racing Genk. De kans is zeer klein dat hij een volledige ploeg gaat roteren. Zelfs al is Racing Genk in mindere doen de laatste weken, het blijft een geduchte tegenstander. Tegelijkertijd na de vorige twee blamages in de beker is het nu tijd om nog eens verder door te stoten. Wie weet mogen we in mei nog eens naar het Koning Boudewijnstadion.

Dino Arslanagic zal er alvast niet bijzijn. Hij heeft een contractuur opgelopen in de kuit. Dezelfde blessure die hem in de zomermaanden twee maanden aan de kant hield. Gelukkig bleek uit een scan dat de schade meevalt en dat hij in de loop van de week de veldtraining kan hervatten. Hij gaat waarschijnlijk vervangen worden door Abdoulaye Seck.

Tevens zal Koji Miyoshi niet op het veld staan morgen. Vorige week op training liep hij een enkelblessure op en hij zal 10 tot 14 dagen moeten herstellen hiervan.

Tot slot zijn is het nog het drietal dat ten vroegste pas tijdens de winterstop zal aansluiten. Dit zijn Daniel Opare, Junior Pius en Matheus Borges.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in