Standard Luik vs Antwerp, de vurige steden tegen elkaar! (voorbeschouwing)

0
Tribune 2 - Antwerp Locos

De wedstrijd tegen Standard Luik is de eerste topper van Antwerp in het eigen Bosuilstadion van dit seizoen. Twee vurige en passionele supporterskernen tegenover elkaar. Hopelijk vertaalt dit zich ook op het veld met een spetterende partij.

Terwijl dat Standard Luik afgelopen donderdag mocht aantreden in de Europa League tegen Arsenal. Weliswaar gingen ze met 4-0 de boot in tegen The Gunners, kon Antwerp zich voorbereiden voor deze topper. Exact één week had Laszlo Bölöni om zich voor te bereiden tegen zijn ex-ploeg Standard Luik.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Royal Antwerp Football Club

Het Standard Luik verleden van Antwerp

Dat Antwerp buiten de rood witte kleuren en passionele fans nog een aantal overeenkomsten heeft met Standard Luik is een understatement. Als je alleen al naar de bestuurskamer en de trainers equipe ziet dan zijn er een groot deel met een Standard Luik verleden. De architect van de twee opeenvolgende landstitels aan de boorden van de Maas (2008 & 2009) was natuurlijk Luciano D’Onofrio. De man die, met aan zijn zijde Sven Jaecques (ex-Cercle Brugge), dit nu ook bij Antwerp probeert te realiseren.

De Wever Gheysens Van Campenhout Luciano D'Onofrio Antwerp FC
Bart De Wever, Paul Gheysens, Ludo Van Campenhout en Luciano D’Onofrio

Zowel Laszlo Bölöni (titel met Standard Luik in 2009), teammanager Frédéric Leidgens als keepertrainer Vedran Runje hebben ooit ook op de bank gezeten in Sclessin. Tegelijkertijd lopen op het veld ook nog een aantal spelers rond met een verleden bij Standard Luik. Sinan Bolat, Dino Arslanagic, Daniel Opare, Steven Defour, Dieumerci Mbokani, Alexis De Sart en zelfs Kevin Mirallas hebben in het verleden gespeeld voor Standard Luik. Alhoewel heeft Kevin Mirallas nooit voor het eerste elftal van Standard Luik gespeeld. Hij vertrok namelijk al op jonge leeftijd naar Frankrijk op daar zijn geluk te beproeven.

Een commentaar die dikwijls wordt gegeven is dat Antwerp een Standard Luik B is. Desondanks dat er veel mensen zijn binnen Antwerp met een Standard Luik verleden is dit toch niet het geval. De tactiek was om vanaf seizoen één in de Jupiler Pro League er direct te staan. Dit kan je het beste behalen met ervaren spelers die de klappen van de zweep kennen. Vanaf dat er een solide basis staat kan je beginnen met jongen talenten in te passen om zo verder te groeien als club. Een tactiek die bij Antwerp uitstekend lukt. Tegelijkertijd speelt Antwerp gewoon het voetbal dat past bij de club en zijn supporters. Hard, rauw en soms tot op het randje maar vol enthousiasme en met een enorme gedrevenheid om de beste te zijn.

Want laten we nu eerlijk zijn Antwerpen is De Stad, Antwerp de ploeg vant Stad en de rest is parking! Nu zondag gaan we dit nog eens laten zien aan België en vooral de spelers en supporters van Standard Luik.

Blessures

Voor zowel Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck als Alexis De Sart komt er stilaan een einde aan hun revalidatie periode. Verwacht wordt dat dit drietal na de interlandbreak terug kan aansluiten bij de kern. Tegelijkertijd lijkt Steven Defour volledig verlost van de ontsteking aan zijn hiel. Hij kon heel de week meetrainen en groeit zo stelselmatig toe naar zijn beste vorm.

Voor Daniel Opare en Junior Pius blijft het hard werken aan hun terugkeer met de fysiotherapeuten van Antwerp. Beide spelers liepen een zware knieblessure op en zullen pas in de loop van 2020 terug beschikbaar zijn.

Wedstrijdkern

Week na week laat Koji Miyoshi zien waarom hij stilaan een basisplaats verdient. Een sterke invalbeurt op Anderlecht, bekroond met een goal. Daaropvolgend een basisplaats tegen Sporting Lokeren waar hij tweemaal tot scoren kwam en tot slot een sterke invalbeurt op het veld van KV Oostende. Lior Refaelov, die zeer sterk aan het seizoen begon, voelt stelselmatig de hete adem van de kleine Japanner in zijn nek. Al zal Kevin Mirallas ook al wel eens naar achter hebben gekeken.

Niettemin is de kans klein dat Laszlo Bölöni veel aan zijn opstelling van vorige week op het veld van KV Oostende gaat veranderen.

Vermoedelijke basiself

Vermoedelijk basiselftal tegen Standard Luik

Standard Luik

Standard Luik eindigde vorig seizoen als 3de in de Jupiler Pro League. Dankzij de diskwalificatie van KV Mechelen voor Europees voetbal mochten zij rechtstreeks naar de groepsfase van de Europa League. Daarin hebben zij een zware loting met Arsenal, Frankfurt en Vitória de Guimarães. Het doel van Standard Luik is te overwinteren in Europa maar dan zullen zij hun beste beentje moeten voorzetten.

Tegelijkertijd gaan al deze Europese wedstrijden ook energie kosten. Afgelopen donderdag mocht Standard Luik op bezoek bij Arsenal (4-0 verlies) en mogen zij drie dagen later al terug aan de bak in het Bosuil stadion. Zodoende is er veel werk aan de winkel voor Michel Preud’homme om zijn spelers fit maar ook uitgerust te krijgen voor de snel opeenvolgende wedstrijden.

In de rangen van Standard speelt alvast één oud bekende van het Antwerp publiek. Namelijk Obbi Oulare, de rijzige spits was één seizoen op De Bosuil actief (op huurbasis van Watford) en kwam daarin viermaal tot scoren in 16 wedstrijden. Mede dankzij een aantal zware blessures heeft hij nog niet zijn volledig potentieel kunnen benutten.

Standard Luik is een ploeg die met ups en downs speelt. Niettemin bezetten ze op dit moment de tweede plaats in de Jupiler Pro League met 19 punten uit 9 wedstrijden. Ze voelen de hete adem van Antwerp in hun nek want met een wedstrijd minder gespeeld volgt Antwerp maar op 3 punten. Tijd om nu zondag dus op gelijke hoogte te komen met de Rouches uit Luik.

Terugblik

Vorig seizoen zagen Antwerp en Standard Luik elkaar viermaal in de ogen. In deze vier partijen slaagde Antwerp erin om tweemaal te winnen, één keer gelijk te spelen en met één nederlaag huiswaarts te keren. Een positief rapport dus voor de troepen van Laszlo Bölöni.

Hopelijk kan Antwerp zondag de drie punten thuishouden en zo Standard Luik met een wedstrijd minder bijbenen in het klassement

29/03/2019 Standard Luik – Antwerp

De 1ste wedstrijd van Play-Off 1 was één in mineur. Antwerp speelde een enorme sterke 1ste helft en zo was de ruststand 0-1 na een goal van Dieumerci Mbokani. Standard Luik kwam ijzersterk uit de kleedkamer en drukte Antwerp volledig weg. Dit resulteerde in een uiteindelijke 3-1 einddstand. Dit nam niet weg dat de sfeer in het stadion en dan vooral het uitvak schitterend was die avond.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club ‘

26/04/2019 Antwerp – Standard Luik

Een bloedstollende wedstrijd waar Antwerp op 1-0 kwam via Dieumerci Mbokani. Het werd 1-1 maar dan trapte Didier Lamkel Zé de 2-1 binnen. Na een paar discutabele beslissingen van de scheidsrechter vlogen er een paar pinten op het veld en lag de match 10 minuten stil. Maar de 2-1 bleef op het bord staan!!

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in