Sporting Charleroi, tussen twee Europese wedstrijden in (voorbeschouwing)

0
Tribune 2 Antwerp Bosuil

Terwijl velen nog aan het nagenieten zijn van afgelopen donderdag stopt de Jupiler Pro League natuurlijk niet. Zo is het zondagavond de verplaatsing naar Sporting Charleroi. Een punt is goed maar de drie punten is beter. Tijd om even vooruit te blikken.

Terugblik naar donderdag

Vooruit kijken doe je niet zonder ook eerst even terug te blikken. De fantastische sfeer van afgelopen donderdag en de prachtige goal van Ivo Rodrigues zinderen bij iedereen nog na. Met meer dan 18.000 Antwerp supporters in het Koning Boudewijnstadion was het van het begin tot het einde genieten geblazen.

Herbeleef de sfeer hieronder opnieuw

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

De mannen van Laszlo Bölöni

Een verrassende wijziging in het de wedstrijdkern afgelopen donderdag was dat Junior Pius de plaats in nam van Dylan Batubinsika. Terwijl dat Batubinsika twee ijzersterke wedstrijd speelde tegen Waasland-Beveren en tegen KAS Eupen. Spijtig genoeg viel Junior Pius uit met een knieblessure in de eerste helft en hebben de Antwerp fans nog niet goed kunnen inschatten wat zijn kwaliteiten zijn.

Na verdere onderzoeken blijkt dat Junior Pius de voorste kruisband van zijn knie heeft gescheurd. Na een operatie volgt een revalidatie van zes tot negen maanden. Zo zal hij dit seizoen waarschijnlijk niet meer aan de bak komen bij Antwerp.

Blessures

Als gevolg van deze blessure begint het lijstje van gekwetste verdedigers wel heel lang te worden. Zo liggen Dino Arslanic, Matheus Borges en Daniel Opare nog steeds in de lappenmand. Intussen zijn met Ritchie De Laet en Robbe Quirynen nog maar twee extra fitte verdedigers in de kern. Dus de spoeling begint dun te worden.

Tevens zijn Martin Hongla (revalideren na een malaria aanval) en Igor Nazaryna nog steeds niet beschikbaar. Zo komt Antwerp al snel op zes geblesseerden in een maand waar de wedstrijden elkaar snel opvolgen. Hopelijk kan Laszlo Bölöni snel terug op hen rekenen om de strijd aan te gaan.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Didier Lamkel Zé

Didier Lamkel Zé mocht afgelopen donderdag zijn eerste speelminuten maken van het nieuwe seizoen. Na een aantal weken op het strafbankje blijkt hij terug gerehabiliteerd te zijn door de trainer. Niettemin was zijn vervanging even een pijnlijk moment want met een striemend fluitconcert kwam hij op het veld. Ten eerste publiekslieveling Geoffry Hairemans komen vervangen en ten tweede zijn gedrag van afgelopen weken. Dit zorgt ervoor dat hij nog veel te bewijzen heeft voor hij terug in de armen wordt gesloten door het Antwerppubliek.

Hoewel hij met momenten toont dat hij fantastisch kan voetballen (afgelopen donderdag ook) zit er veel nonchalance in zijn spel. Je hebt snel de indruk dat hij nooit helemaal volluit gaat behalve als hij zelf kan scoren. Hopelijk maakt hij zelf nog meer de mentale ommekeer en dan is hij een serieuze aanvallende versterking. ‘Time will tell!’

Opstelling

De verwachting is dat Laszlo Bölöni niet veel gaat veranderen aan de opstelling tegen Sporting Charleroi. Dylan Batubinsika zal terug zijn plaats centraal in de verdediging innemen. De rest van de spelers zijn topfit en in vorm na drie gewonnen wedstrijden op rij.

De verwachte opstelling

Sporting Charleroi

De kern van Sporting Charleroi ziet er bijna hetzelfde uit als die van vorig seizoen. Twee grote wijzigingen is het vertrek van trainer Felice Mazzu naar Racing Genk en topspits Victor Osimhen naar het Franse Lille. Versterking is nog nodig bij Sporting Charleroi maar toch zijn er vele spelers die zich al hebben bewezen in de Jupiler Pro League. Met spitsen als Jeremy Perbet, David Pollet en Mamadou Fall hebben ze genoeg aanvallend geweld in huis. De definitieve overgang van spelmaker Ryota Morokia is een voltreffer voor de Zebra’s. Daar komen nog spelers bij als David Henen en Massimo Bruno en dat maakt een aanvallend departement waar velen ploegen in de Jupiler Pro League jaloers op zijn.

Toch heeft trainer Karim Belhocine (vorig seizoen nog assistent bij Sporting Anderlecht) de motor nog niet helemaal in gang gekregen. Na twee wedstrijd heeft Sporting Charleroi twee punten. Bovendien zijn ze er nog maar in geslaagd om twee doelpunten te maken. Het is een zware erfenis voor Karim Belhocine om de schoenen van Felice Mazzu in te vullen. Anderzijds gaan ze bij Sporting Charleroi niets minder verwachten dan terug te strijden voor een plek in Play-off 1.

Terugblik

Vorig seizoen hebben Antwerp en Sporting Charleroi driemaal de degens gekruist. Tweemaal in de reguliere competitie en tot slot de play-off finale die voor Antwerp Europees voetbal opleverde.

26/05/2019 RAFC – Sporting Charleroi

Na een seizoen lang strijden voor Europees voetbal volgt de apotheose in de play-off finale tegen Sporting Charleroi. Voor de wedstrijd werd de spelersbus door een enthousiaste menigte ontvangen door de fans. Meer dan 2000 mensen stonden klaar met pyro, vuurwerk en rookbommen om er een helse sfeer van te maken.


De wedstrijd zelf eindigde op 3-2 en zo wint Antwerp de finalematch. 2 doelpunten van Dieumerci Mbokani en een penalty van Lior Refaelov laggen aan de basis van de winst. Sterke remonte na een 0-2 achterstand.

Herbeleef de sfeer hieronder opnieuw!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in