Severeyns gelooft in Antwerp: “Het ziet er goed uit”

1
Cisse Severeyns VIER
Bron: VIER

Een eerste Europese trip in ruim vijfentwintig jaar zit eraan te komen voor RAFC. ‘s Lands oudste club heeft zondag op het veld van Anderlecht een goeie zaak gedaan. “Ze moeten Anderlecht achter zich houden”, weet Cisse Severeyns, de man die het laatst scoorde in een Europese match met The Great Old.

“Antwerp heeft me vooral verbaasd tegen Racing Genk“, vertelt de legendarische spits in Het Laatste Nieuws. “Als je die al een heel seizoen ziet draaien, is het straf dat Antwerp won. Op Anderlecht wist je wel dat er iets te rapen viel. Zij zijn misschien wel de zwakste ploeg in Play Off I, maar dan nog moet je het doen.”

“Antwerp speelt geen wervelend voetbal, maar het is uitermate efficiënt. Als Dieumerci Mbokani zo blijft voortdoen …”, laat hij nog een gaatje. De spits beschikt immers over een aflopend contract en het is de vraag of hij blijft voetballen in de rood-witte kleuren.

Europees voetbal

Komende zaterdag trekt de Play Off I-bus van Antwerp richting Gent. Dan kan het de vierde plaats nog wat steviger in handen nemen. “Al moeten ze in eerste instantie Anderlecht achter zich houden. Als Gent de beker wint, kan de vijfde plek naar Europees voetbal leiden. De kloof met Anderlecht is nu vijf punten en zij moeten naar Standard.”

“In de huidige omstandigheden zie ik paars-wit daar niet meteen iets halen, dan kan Antwerp in het beste geval uitlopen tot acht punten. Om dat in zes wedstrijden nog goed te maken, moeten ze het perfecte parcours lopen. Als Antwerp deze lijn nog even kan doortrekken, ziet het er goed uit.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in