Seck wil zich herpakken: “Een jaar als het vorige is catastrofaal”

0
Abdoulaye Seck Royal Antwerp FC voorstelling

Abdoulaye Seck wil zijn potentieel waarmaken. De 27-jarige Senegalees start straks aan zijn tweede seizoen op de Bosuil en heeft een missie. “Ik wil titularis worden”, klinkt het bij de man die vorig seizoen op drie duels bleef steken. Tijdens de voorbereiding won hij alvast enkele punten bij zijn trainer.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Door een vervelende kuitblessure stond Abdoulaye Seck, na de bekerpartij bij KV Mechelen, niet meer in de ploeg. “Ik stond bijna vier maanden aan de kant”, blikte hij in Gazet Van Antwerpen terug. “Pas aan het einde van het seizoen mocht ik nog twee keer meedoen.”

Seck scoorde in de wedstrijden tegen Club Brugge en Charleroi punten, net als in de voorbereiding van dit seizoen. Is het een voorbode? “Ik hoop het, want een herhaling van vorig seizoen zou catastrofaal zijn.” Door omstandigheden is hij alvast opgeschoven in de hiërarchie van de ploeg. “Al kwamen er ook nieuwe spelers bij”, is hij nog wat voorzichtig.

“4 verdedigers voor 2 posities”

“We zijn nog altijd met vier verdedigers voor slechts twee posities. In de voorbereiding startte ik soms in de basis, soms op de bank. Het is nog wat gissen naar de rolverdeling”, klinkt het nog. Maar de doelen zijn duidelijk. “Ik wil dit seizoen titularis worden. Ik voel me er fysiek ook klaar voor. Als God het wil, zal het ook gebeuren. Ik probeer me iedere training, iedere minuut te smijten. Maar het laatste woord is nog altijd aan de coach.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in