Ruildeal tussen Bezus (STVV) en twee Antwerp-spelers in de maak?

0
Roman Bezus STVV transfer Antwerp FC
Bron: Twitter @st1lig

Antwerp zit volop verwikkeld in de strijd voor Play-off 1. De winterstop is daarom de ideale gelegenheid om de batterijen opnieuw op te laden met een stage, maar ook om nog een aantal laatste versterkingen binnen te halen. Zo zou er een ruildeal op poten kunnen worden gezet om Roman Bezus (STVV) aan te trekken.

Roman Bezus is voorlopig één van de uitblinkers bij Sint-Truiden, dat op een knappe 6e plaats staat in de Jupiler Pro League.

De 28-jarige Bezus scoorde reeds drie keer voor STVV en gaf ook nog eens 3 assists. Voorheen was de Oekraïner ook al actief bij de Oekraïense topclubs Dynamo Kiev en Dnipro.

Maar de speler is na dit seizoen einde contract en er is vanuit alle hoeken belangstelling voor hem.

Oekraïens international

Zo ook van Antwerp, dat Bezus graag deze winter al overneemt van STVV. De speler zou, zo vertelt zijn coach Brys in Het Laatste Nieuws, “niet staan springen om weg te gaan, maar hij wil graag opnieuw voor zijn land spelen”. Bezus verzamelde voorlopig 19 caps voor zijn land en maakte daarin 4 doelpunten. Zijn laatste interland dateert echter al van maart 2015.

“Ik ben de laatste die wil dat hij vertrekt, maar iedereen heeft zijn waarde, dus zo ook Bezus”, vervolgt Brys. Antwerp zou een mooie springplank kunnen zijn voor de middenvelder en heeft enkele ijzers in het vuur om de club te overtuigen toch overstag te gaan.

William Owusu Antwerp FC
William Owusu
Geoffry Hairemans Antwerp FC
Geoffry Hairemans

Zo zou het Geoffry Hairemans en William Owusu in een ruil met Bezus willen betrekken. Brys zelf heeft al aangegeven dat Hairemans en Owusu “goede en dankbare spelers” zouden zijn voor de club en dat ze “zeker welkom” zijn.

Beide spelers maakten deel uit van de kampioenenploeg van twee jaar geleden, maar zijn dit seizoen niet altijd vaste pionnen in de veldbezetting van Bölöni en zouden weg mogen.

Bölöni: “geen commentaar”

Op een inhoudelijke reactie van Antwerp-coach Laszlo Bölöni is het nog wachten. De Roemeen fietst voorlopig rond de vraag heen en weigert commentaar te geven over de kwestie.

Wel gaf hij nog mee dat het onderwerp Hairemans “zeer delicaat” is en dat hij liever pas later commentaar geeft. Wordt ongetwijfeld vervolgt …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in