RETRO: exact 2 jaar geleden bracht penalty van Hairemans Antwerp naar promotiewedstrijden

1
Geoffry Hairemans Royal Antwerp FC Lommel penalty promotie
Geoffry Hairemans voor de beslissende penalty tegen Lommel (Bron: Facebook 'Proximus League')

Royal Antwerp FC is momenteel volop in de running om play-off 1 te halen, maar nog niet zo lang geleden stond er op de Bosuil iets heel anders op het spel. Op 26 februari 2017 bezorgde een penaltydoelpunt van Geoffry Hairemans (1-0 tegen Lommel) RAFC de tweede periodetitel in 1B. Daardoor speelde het tegen KSV Roeselare voor promotie naar de Jupiler Pro League … en de rest is geschiedenis.

Wed op de wedstrijden van Antwerp en krijg nu tot 200 euro bonus cadeau!

Kevin Debaty, Frédéric Duplus, Jeroen Dom, Alexander Corryn, Joeri Dequevy, Geoffry Hairemans, Johanna Omolo, Isaac Koné, Stephen Buyl, William Owusu, Tuur Dierckx en de invallers Michaël Lallemand, Fabien Camus en Nico Binst waren de spelers die twee jaar geleden meededen tegen Lommel.

Trainer van dienst was onze huidige T2 Wim De Decker. Faris Haroun keek met een lichte blessure toe vanop de tribunes.

Antwerp en Lierse voor periodetitel

Voor wie het zou vergeten zijn, frissen we de situatie nog waarin Antwerp zich toe bevond nog eens op. In de eerste periode verraste KSV Roeselare dus mochten favorieten Lierse SK en Antwerp FC in de tweede periode uitvechten wie tegen de West-Vlamingen mocht spelen voor de promotie naar 1A.

RAFC leek lang de beste kaarten in handen te hebben tot het met nog drie wedstrijden te gaan 0-2 verloor van zijn grote concurrent. Maar op de laatste twee speeldagen voltrok zich toch nog een mirakel. Ineens kwam Lierse tegen Lommel en Roeselare niet verder dan 1-1.

Hairemans met winnende penalty

Tegen Lommel kon Antwerp dus een belangrijke stap zetten naar een terugkeer op het hoogste niveau. Dat liep echter niet van een leien dakje en lang leek een ontnuchterende 0-0 in de maak. De Great Old bleef knokken tot de slotseconde en toen Fabien Camus in de 90ste minuut werd neergehaald, kreeg Antwerp een strafschop.

Wie anders dan Mister Deurne-Noord nam zijn verantwoordelijkheid … en Geoffry Hairemans faalde niet. De Bosuil ontplofte spontaan en het feest barstte los.

Enkele weken later zette Antwerp de kers op de taart door KSV Roeselare twee keer te verslaan en zo promotie promotie naar de Jupiler Pro League af te dwingen.

Geniet nog eens na van de goal van Hairemans die Antwerp op weg zette naar de promotie:

The 90th minute in Proximus League … 😮😱😯Royal Antwerp F.C. will play the final against KSV Roeselare ! #RoadtoJPL

Geplaatst door Proximus League op Zondag 26 februari 2017

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in