Renard naar Antwerp: “Kadert in verdere uitbouw van de club”

0
Olivier Renard interview

Olivier Renard, enkele weken geleden nog aan de deur gezet bij Standard, tekende een contract voor twee seizoenen bij Antwerp. De gewezen doelman wordt sportief adviseur van de club. Hij zal Sven Jaecques en Luciano D’Onofrio bijstaan, meldt de club.

REGISTREER JE NU EN KRIJG TOT 200 EURO CADEAU OM TE WEDDEN OP VOETBALWEDSTRIJDEN

Zo’n twee weken geleden verliet Olivier Renard Standard, maar lang zat hij niet zonder club. Dinsdag contracteerde The Great Old de voormalige sterke man van de Rouches. “Concreet zal hij ondersteunen op sportief vlak met als prioriteit het aansturen en uitbouwen van de scoutingscel”, klinkt het.

KV Mechelen en Standard

β€œDe aanwerving van de ex-doelman kadert in de verdere algemene en sportieve uitbouw van de club. Olivier Renard heeft een verleden als doelman bij onder andere KV Mechelen en Standard. Bij die clubs deed hij ondertussen ook al heel wat ervaring op in de rol van sportief directeur.”

Renard zette zijn eerste stapjes als sportief directeur bij KV Mechelen, onder het toeziend oog van Fi Vanhoof. Hij stond er onder andere in voor de komst van Sofiane Hanni. Bij Standard was hij de ontdekker van Razvan Marin.

Daarna trok hij naar Standard, waar hij verschillende functies uitvoerde. Eerst was hij Sportief directeur, nadien werd hij directeur rekrutering. Door de komst van Michel Preud’homme verdween Renard naar het achterplan met het ontslag een paar weken geleden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in