Regenboogstadion gedomineerd door rood wit? (voorbeschouwing)

0
Antwerp FC Team

Exact 24 dagen is het geleden dat Antwerp zijn laatste competitiematch heeft gespeeld. 2018 heeft de Great Old toen afgesloten met een 2-1 overwinning tegen Moeskroen. Dit dankzij 2 goals van Dieumerci Mbokani.

Dieumerci Mbokani

Dieumerci Mbokani goal Antwerp FC Moeskroen
foto RAFC website

De sterke en balvaste Congolese spits maakte op 16 september 2018 zijn debuut voor Antwerp in de met 5-1 gewonnen wedstrijd tegen Zulte Waregem. 22 minuten kreeg hij van Laszlo Bölöni om wedstrijdritme op te doen. Een staande ovatie van het Antwerppubliek in een kolkend Bosuilstadion was zijn intrede. Scoren zat er niet meer in maar dat hadden zijn ploegmakers voor hem al gedaan.

Heenwedstrijd

De wedstrijd kon voor Antwerp niet beter beginnen. Na 10 minuten stond het al 2-0 voor de Great Old. Dit na goals van Lior Refaelov (met zijn 1ste goal van het seizoen) en Dino Arslanagic. Zulte-Waregem viel na 15 minuten met 10 man en iedereen zag dat het een gemakkelijke zondagmiddag ging worden.

Lior Refaelov RAFC Royal Antwerp FC

William Owusu besloot om Zulte-Waregem helemaal de genadestoot te geven. Dit met 2 doelpunten ze even te laten zien dat hij zich niet zomaar uit de ploeg zou laten spelen. Dit was nummer 4 en 5 van het seizoen nadat hij al de winning goal had gemaakt tegen Moeskroen en Cercle Brugge en de last minute gelijkmaker tegen Anderlecht.

Oude getrouwe Davy De Fauw kon voor Zulte-Waregem nog de eerredder maken maar kapitein Faris Haroun gaf de genadeslag en plaatste zo de 5-1 eindstand op het bord.

Beleef de fantastische sfeer van deze zondagmiddag vanuit de tribunes hieronder terug.

Beelden Youtube kanaal Sfeer Royal Antwerp Football Club

Het Regenboogstadion

Antwerp gaat op zaterdag 19 januari 2019 niet op bezoek op de vaste vertrek- of eindplaats van de Gay Pride maar bekampt fusieclub Zulte-Waregem.

Na een moeilijke start zijn de troepen van Franky Dury uit de gevarenzone geklommen en in de die laatste 9 wedstrijden willen ze hun plek in Play-Off 2 veilig stellen.

Voor de Great Old liggen de kaarten anders. Sinds speeldag 1 kamperen zij op een Play-Off 1 plaats met als slot voor de winterstop een knappe 3de plaats. Er volgen nog 9 finales voor Antwerp om ofwel Play-Off 1 te halen of zich voor te bereiden op volgend seizoen in Play-Off 2. Maar van dit laatste gaat niemand uit.

Beelden Youtube kanaal Sfeer Royal Antwerp Football Club

Twee spelers gaat Antwerp al zeker moeten missen. Dit zijn Ivo Rodrigues (geschorst) en Omar Govea (die trouwens jarig is vandaag) die geblesseerd is. De kapitein en marathonman Faris Haroun is nog onzeker maar wordt in allerijl klaargestoomd voor deze 1ste partij van 2019.

Nieuwe aanwinst David Simao gaan we nog niet mogen verwachten in de rood witte kleuren. Maar deze zal ongetwijfeld mee afreizen naar Waregem.

David_Simao
Bron: website royalantwerpfc.be

Tot slot een warme oproep op Sinan Bolat een welverdiend applaus en aanmoedigingen te geven. Niet alleen volgens de Antwerpsupporters maar ook de vele analisten, journalisten en de statistieken is hij de beste keeper van België. Hij mag dan wel net naast de award van beste keeper hebben gegrepen morgen zal hij er weer staan om de zoveelste clean sheet te verdedigen.

Sinan Bolat keeper R Antwerp FC

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in