Refaelov oppert geduld: “Tijd geven aan nieuwkomers”

0

Lior Refaelov begint straks op de Bosuil aan zijn tweede seizoen. De Israëliër hoopt minstens even goed te doen als vorig jaar. En daarvoor haalde de Great Old enkele nieuwkomers. “Maar we moeten ze de tijd geven om zich aan te passen”, stelt hij in Het Laatste Nieuws.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

De voorbereiding verloopt, op Didier Lamkel Zé en zijn contractperikelen na, vlot voor Antwerp. De nieuwkomers lijken allemaal in het systeem van Laszlo Bölöni te passen en straks volgt de eerste Europese wedstrijd van het seizoen. “Het wordt straks belangrijk om er van de eerste wedstrijd te staan”, zegt hij. En daarvoor is hard gewerkt.

Oefenmatchen en stage

“We hebben op stage intens getraind. Veel zware sessies en de vermoeidheid is nog niet helemaal weg. Het was wel goed om woensdag te winnen van Lokomotiva Zagreb. De voorbije weken lag de focus op het fysieke werk. Dat deel zit er bijna op en straks komt het tactische aspect aan bod.”

Dat hij afgelopen woensdag scoorde, telt hij niet echt mee. “Die oefenwedstrijden zijn eigenlijk een doorgedreven training. Het gaat er vooral over om weer in het ritme van de wedstrijden te komen. Hopelijk maak ik in de officiële wedstrijden ook nog een aantal doelpunten. Ik push mezelf elk jaar weer om beter te doen. Vorig jaar haalden we Play Off I en dat is straks opnieuw de bedoeling.”

“Meer punten in thuismatchen”

En daarvoor haalde Antwerp tot dusver vijf nieuwkomers. “We moeten hen de tijd geven om zich aan te passen. Martin Hongla is een getalenteerde speler. Junior Pius heeft kwaliteiten, maar moet zijn plek nog vinden. Sander Coopman ken ik nog van bij Club Brugge, maar die jongens moeten ook de rest van het team nog leren kennen en weten wat het is om voor onze fans te spelen. Onze thuismatchen moeten straks meer punten gaan opleveren”, besluit Refaelov.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in