Raakt Refaelov fit voor Antwerp FC – STVV?

0
Lior Refaelov RAFC Royal Antwerp FC

De medische staf van Royal Antwerp FC is druk in de weer met Lior Refaelov. De sterkhouder is al een hele week afwezig op training. Het is dan ook twijfelachtig of Refaelov fit raakt voor de komst van Sint-Truiden VV naar de Bosuil komende zaterdag.

Lior Refaelov was een van de toptransfers bij RAFC afgelopen zomer. De ervaren Israëliër werd weggeplukt bij Club Brugge (huur met een koopoptie) en bewees al meermaals zijn waarde. Refaelov veroverde snel een basisplaats bij Antwerp. In de heenronde scoorde hij vier keer en gaf hij twee assists.

Het is dan ook niet overdreven om te zeggen dat het missen van de aanvallende middenvelder een serieuze aderlating zou zijn. Toch is dat een scenario waar trainer Laszlo Bölöni rekening moet mee houden voor de topper van komende zaterdag tegen STVV.

Hamstringblessure voor Refaelov

Refaelov is volgens Het Nieuwsblad namelijk al heel de week afwezig op training bij Antwerp. Een hamstringblessure is de boosdoener en het is niet bekend wanneer de 32-jarige sterkhouder terug fit zal zijn.

Mogelijk moet Antwerp het zaterdag om 20.30 uur tegen Sint-Truiden dus zonder Refaelov doen. The Great Old kan in het eigen Bosuilstadion een gouden zaak doen tegen de nummer vijf in de stand. STVV heeft op dit moment vijf punten achterstand op Antwerp.

Lamkel Ze, Rodrigues of Hairemans?

Didier Lamkel Ze Geoffry Hairemans Ivo Rodrigues Antwerp FC
Didier Lamkel Ze, Geoffry Hairemans en Ivo Rodrigues

Bölöni beschikt gelukkig over een brede kern om een eventuele afwezigheid van Refaelov op te vangen. In Gent was Didier Lamkel Ze na een goed uur zijn vervanger. Een andere optie is Ivo Rodrigues of uiteraard Geoffry Hairemans. Die laatste viel tegen Gent voor het eerst dit seizoen naast de kern, maar krijgt dus mogelijk snel een nieuwe kans om zich te bewijzen.

Bölöni moet overigens niet alleen op het middenveld (misschien) puzzelen. In de verdediging moet de trainer van Antwerp sowieso op zoek naar een vervanger van de geschorste Jelle Van Damme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in