Refaelov bezorgt dominant Antwerp zege tegen Lokeren

0
Antwerp Refaelov goal Baby Juklerod

Royal Antwerp FC heeft de drie punten thuisgehouden tegen Sporting Lokeren, al maakte het zich wel moeilijker dan nodig. Na een festival van gemiste kansen scoorde Lior Refaelov is het slot van de wedstrijd eindelijk de beslissende 2-1.

Laszlo Bölöni moest bij Antwerp de geblesseerde Sambou Yatabaré vervangen. Daarbij kreeg Didier Lamkel Zé enigszins verrassend de voorkeur op Omar Govea en Geoffry Hairemans. De Kameroener stelde echter niet teleur bij zijn eerste basisplaats, na korte invalbeurten tegen Club Brugge, KV Kortrijk en KV Mechelen.

Haroun schiet Antwerp op voorsprong

Didier Mbokani verscheen, ondanks eerdere berichten van op training, wel gewoon aan de start. De Congolees was van bij de start gevaarlijk, maar miste een grote kans. Ook andere Antwerp-spelers misten scherpte voor doel, tot frustratie van Bölöni.

Daardoor zou het uiteindelijk tot het einde van de eerste periode duren voor Faris Haroun de ban kon breken. Een mooie aanval kwam bij een slim inlopende Mbokani die aflegde voor Haroun. De Antwerpse kapitein kon simpel binnen tikken.

Gemiste kansen …

Aan het begin van de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien. Antwerp domineerde en voetbalde de meeste kansen bij elkaar, maar afwerken was deze keer moeilijk. Onder andere Ivo Rodrigues en William Owusu misten een grote kans.

Lokeren kreeg iets meer balbezit (al was dat nog altijd 65 procent voor RAFC) maar de kansen waren voor de thuisploeg. Opnieuw Rodrigues en Mbokani raakten niet voorbij Davino Verhulst. Een vrije trap van Lior Refaelov zorgde zorgde voor de derde bal op het kader.

… en goal (en rood) voor Lokeren

Waar Antwerp de ene kans na de andere miste, was het Lokeren wel direct raak. In de 74ste minuut profiteerde Steve De Ridder van een moment van onoplettendheid om de onverdiende gelijkmaker te maken.

De bezoekers deden zichzelf echter al snel de das om toen Killian Overmeire met zijn tweede geel en dus rood mocht gaan douchen.

Refaelov met winning goal

Zowel de fans als de spelers van Antwerp geloofden in het slotkwartier nog rotsvast in de overwinning en die kwam er ook. Uitblinker Lior Refaelov trapte een doorgekopte bal van Mbokani enig mooi binnen. En zo kon het feest op de Bosuil helemaal losbarsten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in