RAFC op zebra jacht! (voorbeschouwing)

0
Royal Antwerp FC logo

Na panda jacht (Eupen) gaat de Great Old deze zondag op zebra jacht (Charleroi). Hopelijk komt dit niet aan de oren van Gaia.

Na de winst vorige week tegen Eupen is Play-Off 1 een feit! De allereerste maal dat Antwerp aan deze nacompetitie deelneemt en zeker opmerkelijk in het 2de seizoen terug op het hoogste niveau.

Laszlo Bölöni liet optekenen op de website van Royal Antwerp Football Club dat de ploeg niet moet denken dat ze er nu al zijn. Want het is belangrijk om met een goed gevoel en een goede flow Play-Off 1 in te gaan.

Met andere woorden hij verwacht niet minder dan de 3 punten op ‘Den Bosuil’ te houden.

Het elftal van Antwerp

RAFC gaat het al zeker zonder zijn kapitein, Faris Haroun en Sambou Yatabaré (doelpuntenmaker in de heenmatch). Beide hebben hun 10de gele kaart gepakt vorige week en zijn veroordeeld tot twee wedstrijden in de tribune. Het perfecte moment voor deze twee kilometervreters om de batterijen op te laden.

Dit geeft aan Bölöni de kans om nieuwe en frisse jongens de kans de geven zich te tonen voor het Antwerp publiek. Omar Govea en Yehor Nazaryna lijken geschikte plaatsvervangers voor dit duo.

Of krijgt David Simao zijn 1ste basisplaats?

David_Simao
Bron: website royalantwerpfc.be

Al kan het altijd zijn dat Bölöni een wit konijn uit zijn hoed tovert in de vorm van een jongere uit de beloftenkern. Een debuut in een wedstrijd zonder veel druk en met een enthousiast en uitbundig thuispubliek is perfect voor mogelijks een nieuwe Haroun.

De Great Old kamt toch ook wel met wat blessure last in de aanloop naar deze wedstrijd. Jelle Van Damme was ziek deze week en Ivo Rodrigues en Jens Teunckens zijn geblesseerd aan de knie. Afwachten of dit drietal fit geraakt tegen zondag.

De troepen van Mazzu

Charleroi heeft nog een waterkans om zich te kwalificeren voor Play-Off 1. het is dan wel verplicht om al zijn wedstrijd te winnen en te hopen op puntenverlies van zowel Anderlecht, AA Gent als Sint-Truiden.

Mogelijks ijdele hoop maar als je de Champions League deze week hebt gezien dan weet je dat wonderen kunnen gebeuren. Maar het wonder der wonderen is alleen voor Antwerp weggelegd (Vitosha Sofia).

Felipe Mazzu kan rekenen op zijn volledige kern. Geen geschorsten en geblesseerden waardoor hij met zijn sterkst mogelijk elftal zal aantreden. Afwachten of Morioka van de partij zal zijn. Want bij nog 2 bijkomende wedstrijd voor Sporting Charleroi wordt de verplichte aankoopsom geactiveerd. Dan verhuist hij definitief van Anderlecht naar het zwarte land.

Vorige confrontaties

Na de wederopstanding van Antwerp en de terugkeer naar de Jupiler Pro League hebben ze al driemaal partij gegeven aan Charleroi. Dit met wisselend succes.

5 november 2017 RAFC – Charleroi 1-3

De werken aan tribune 1 waren toen in de laatste fase voor de grote opening. Maar de ploeg van Bölöni was toen nog niet bestand tegen Charleroi (dat later op het seizoen Play-Off 1 zou spelen).

Het werd een stevige 1-3 nederlaag voor de reds. Joaquin Ardaiz kon nog de gelijkmaker binnenwerken nadat Sporting Charleroi op voorsprong was gekomen via Christian Benavente. Maar een tweede maal Benavente en tot slot Dodi Lukebakio deden Antwerp de das om.

27 januari 2018 Charleroi – RAFC 1-1

Een paar maanden later stond de heenmatch op het programma. Dankzij een goal van Obi Oulare komt Antwerp 0-1 voor. De goal van Christian Benavente zorgde ervoor dat de bordjes terug in evenwicht stonden. Een rode kaart van Alexander Corryn en Moustapha Sall bracht RAFC aan het wankelen maar toch konden ze stand houden en met een punt terug naar Antwerpen keren.

De sfeer in het uitvak was schitterend die dag. Beleef hem hieronder opnieuw.

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

29 juli 2018 Charleroi – RAFC 0-1

De allereerste wedstrijd van het seizoen 2018-2019 voor beide clubs. Beide zijn het seizoen begonnen met de ambitie om beter te doen en dat zag je ook aan het hoge niveau van de wedstrijd.

Na 16 minuten mocht Sambou Yatabaré Antwerp op voorsprong brengen. Kansen waren er als beide kanten maar toch werd er niet meer gescoord. De 1ste driepunter van het nog prille seizoen verhuisde zo terug naar Antwerpen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in