Patrick Goots begrijpt frustraties fans Antwerp na bekeruitschakeling

2
Antwerp Ploegfoto training blessures

Ex-voetballer Patrick Goots snapt niet waarom Laszlo Bölöni in de verloren bekerwedstrijd tegen KV Mechelen bijna heel zijn ploeg dooreen gooide. Antwerp FC speelde gisteren met zeven nieuwe namen in de basis in vergelijking met de laatste competitiewedstrijd.

Aurélio Buta, Geoffry Hairemans, Egor Nazaryna, Dieumerci Mbokani, Omar Govea, Dylan Butabinsika en Abdoulaye Seck waren de zeven nieuwe namen op het wedstrijdblad in de Croky Cup. Veel van hen verzamelden dit seizoen nog niet veel spelersminuten en kampen dus met een gebrek aan wedstrijdritme.


“Derby belangrijk voor fans”

Dat roteren van Bölöni riep bij veel fans van Antwerp vragen op en na het verlies, kwam er dan ook hier en daar kritiek. Ook Antwerp-icoon Patrick Goots begrijpt niet waarom de coach van ‘The Great Old’ experimenteerde tegen KV Mechelen.

“Waarom kiest Bölöni niet gewoon voor zijn type-elftal? In een beladen derby, die de fans belangrijk vinden, is het toch teleurstellend om met zo’n onuitgegeven elftal te spelen?”, schrijft de analist in Gazet van Antwerpen.

“Refaelov was de beste Antwerp-speler”

Goots noemt ook de spelers die volgens hem teleurstelden bij naam. “Met een zwakke Seck in de verdediging, en dan nog Opare en Batubinsika die niet in hun beste vorm zitten”, fileert hij de onuitgegeven verdediging.

“In het middenveld zette Bölöni misschien wat meer voetballend vermogen, maar Antwerp miste daar toch de ruggengraat en de power van Yatabaré en vooral Haroun. Tel daarbij dat Owusu onzichtbaar was en ook Mbokani niets klaarspeelde, buiten die goal, en dan loopt het verkeerd. Zeker nadat Refaelov, de beste Antwerp-speler op het veld, vervangen werd”, besluit Goots scherp.

2 REACTIES

  1. Ik vond Nazaryna ook best oké, misschien het beste bewijs dat de overige spelers erg onder hun niveau acteerden. Na de wedstrijd is het natuurlijk gemakkelijk praten, maar Yatabaré en Haroun gelijktijdig vervangen was geen goed idee. Balrecuperatie was ondermaats. Voor mij hebben Bolat, Nazaryna en Rodrigues zich niets te verwijten. Rafaelov 2 goede voorzetten (waarvan één het hoofd van Mbokani vond), maar dat was het dan. Ik keek erg uit naar deze wedstrijd en blijf met een kater achter (laat er wel mijn slaap niet voor).

  2. Nazaryna was inderdaad degelijk, meestal eigenlijk als hij speelt. Gelukkig want een goede doublure voor Haroun-Yatabaré zullen we kunnen gebruiken. Al hebben we daarvoor ook Govea natuurlijk, die komt er wel door.

    Laten we er maar optimistisch vanuit gaat dat het gewoon te veel wissels en te weinig automatismen en wedstrijdritme was. Zondag is ‘t weer op de Bosuil te doen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in