Pakt Geoffry Hairemans ook de scalp van Sporting Lokeren? (voorbeschouwing)

0
Foto Bart De Vré

Zaterdag 9 februari om 20u30 is het zover. Dan speelt Antwerp op het veld van Sporting Lokeren. De mannen van Glen De Boeck staan op een troosteloze laatste plaats in het klassement met 14 punten uit 24 wedstrijden. Degradatie naar 1B lonkt voor club uit het Waasland.

De mannen van Laszlo

Laszlo Boloni Royal Antwerp FC

Laszlo Bölöni kan rekenen uit een zo goed als volledige fitte kern. Juist Omar Govea is nog niet wedstrijdfit. Hij zou volgende week de trainingsintensiteit kunnen verhogen en volledig aansluiten bij de groep.

Dieumerci Mbokani en Didier Lamkel Zé waren beide geschorst tegen Oostende na de wedstrijd tegen Standard Luik. Mbokani zal na alle waarschijnlijkheid zijn plek in de spits terug innemen mogelijks ten koste van William Owusu. Maar het tactisch brein van Bölöni mag je nooit onderschatten. Hij is steeds paraat voor een verrassing. Voor Didier Lamkel Zé liggen de kaarten anders. Hij had het na de match tegen Standard serieus verkorven bij Bölöni. Alleen met heel hard werken op training en zijn temperament onder controle houden gaat hij terug in de gratie kunnen komen.

De vraag die bij vele Antwerpsupporters speelt is gaan we eindelijk nog eens Geoffry Hairemans aan het begin van een wedstrijd zien. Hij viel enorm scherp (en in het roos) in tegen Oostende en bekroonde dit met een prachtige goal en stelde de 3 punten veilig. Het Antwerp vak scandeerde minuten lang zijn naam en je zag dat Hairemans ervan genoot.

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Onderschatting

Het grote gevaar bij een wedstrijd tegen de allerlaatste in het klassement is onderschatting. Maar in deze fase van de competitie telt elk punt dubbel door. 8 ploegen strijden nog volop voor de 6 dure Play-Off 1 plaatsen waar feitelijk alleen Racing Genk al bijna zeker van is. Maar het trainersduo Bölöni en De Decker zullen geen concentratieverlies toestaan. Al kijken zij ook wel uit naar de thuiswedstrijd tegen Anderlecht in een volgelopen Bosuilstadion.

Terugblik naar 2017-2018

In het 1ste seizoen terug in de Jupiler Pro League voor Antwerp waren de punten tegen Lokeren maar mager. Antwerp speelde in totaal 4 maal tegen Sporting Lokeren. Tweemaal in de regulieren competitie en tweemaal in Play-Off 2. Antwerp kon maar één van deze 4 partijen winnen en dit was op 5 mei 2018 met 1-2 dankzij goals van Sebastian Siani en William Owusu.

Het spelbeeld was misschien niet top maar de sfeer was uitmuntend die warme zaterdagavond. 90 minuten gaven de Antwerpsupporters zich helemaal en toonden ze nogmaals aan de rest van België waarom ze thuishoren in 1ste klasse.

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Heenronde

In de heenronde slaagde Antwerp erin op de 3 punten tegen Lokeren thuis te houden. Dit dankzij een goal van Faris Haroun en in het slot nog Lior Refaelov. Een ijzersterke Dieumerci Mbokani zorgde voor de assist bij beide goals.

Antwerp domineerde de hele partij (65% balbezit) maar had het toch moeilijk om het balbezit om te zetten in goede doelkansen en daaropvolgend doelpunten. Een pijnpunt dat toch al wel een aantal wedstrijden dit seizoen naar boven is gekomen.

Beleef de sfeer van de wedstrijd hieronder terug opnieuw.

Beelden Youtube Kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in