Opwarmen voor zondag!

0
Antwerp Ploegfoto 2018-2019

Sinds de terugkeer van Antwerp in de Jupiler Pro League waren er al drie confrontaties met Club Brugge. Tweemaal thuis en éénmaal op verplaatsing werden er heroïsche duels uitgevochten.

We blikken even terug op de vorige drie confrontaties

22/10/2017 Club Brugge – RAFC

Club Brugge klopt Antwerp met 1-0 na een goal van Decarli in de 34ste minuut. Antwerp kreeg nog een aantal kansen op de gelijkmaker via Haroun en Oulare. Maar uiteindelijk bleven de drie punten in het Jan Breydelstadion.

Om het sportieve gaat deze match niet in de annalen van het Belgisch voetbal verschijnen. Maar wel om de ernstige incidenten die na de match plaatsvonden. Terwijl de Antwerpaanhang zich terug naar de bussen begaven zonder enig incident braken Club Brugge en Nederlandse hooligans de omgeving rond het stadion af. Met als dieptepunt de vernieling van de aangepaste auto van een gehandicapte man.

De fantastische sfeer die de Antwerpsupporters brachten die dag kan je hieronder herbeleven.

21/01/2018 RAFC – Club Brugge

Bijna dag op dag drie maanden later stond de terugwedstrijd op het programma. Een wedstrijd die bol stond van de spanning en dit al uren voor de wedstrijd. Een paar uur voordien begon alles met de fantastische corteo vertrekkend van café The Great Old, langs de hondenweide naar het Bosuilstadion.

De wedstrijd zelf eindigde op een 2-2 gelijkspel nadat Antwerp 2-0 had voorgestaan via goals van Borges en Owusu. King William Owusu, de man die er dikwijls staat tegen grote ploegen. In het slot van de wedstrijd gaf Antwerp de drie punten nog uit handen na een goal van Tomecak in de 89ste minuut en Vormer (die geschorst is zondag) in de 93ste minuut.

Eén van de betere thuismatchen van het seizoen 2017-2018 kan je hieronder opnieuw beleven.

19/08/2018 RAFC – Club Brugge

Antwerp heeft die middag van Club Brugge de 1ste punten van het seizoen afgesnoept. De wedstrijd eindigde namelijk op 1-1. Dit na een goal in de 66ste minuut van Vormer en één van Haroun in de 84ste minuut. Na de gelijkmaker kreeg Antwerp (oa onder impuls van het fanatieke publiek) nog een aantal kansen maar de wedstrijd eindigde in een billijk gelijkspel.

Deze fantastische middag kan je hieronder herbeleven.

Conclusie

De naakte cijfers ogen negatief voor Antwerp met een 2 op 9 tegen Club Brugge. Anderzijds heeft er ook tweemaal echt wel meer ingezeten. Een punt in het Jan Breydelstadion en de drie punten de 1ste thuismatch tegen Club Brugge hadden niet gestolen geweest.

Nu is het aftellen naar zondag. De drie punten is geen ‘must’ maar er smaakt toch niets zoeter dan de drie punten weg te kapen uit het Jan Breydelstadion.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in