OFFICIEEL: De Sart naar Antwerp voor vijf seizoenen

0
Alexis De Sart R Antwerp FC aankondiging
Alexis De Sart (Bron: rafc.be)

Alexis De Sart is een speler van Antwerp. De middenvelder komt over van Sint Truiden, en dat dan nog eens gratis. Al zijn de Limburgers daar niet te spreken over. “Het zou nefast zijn voor de ­werking van de Pro League en het ­Belgische voetbal als de transfer op deze manier wordt doorgedrukt”, reageert David Meerkens, voorzitter van de Truienaars.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Een contract voor vijf seizoenen lag er klaar voor Alexis De Sart nadat hij in de voormiddag medische testen heeft afgelegd. “We kregen een brief van Antwerp waarin we vernamen dat De Sart zijn medische testen ging afleggen. Onderaan stond te lezen dat zij hoe dan ook zijn contract bij ons wilden breken, ongeacht of we de optie in zijn contract correct hebben gelicht”, klinkt het bij de voorzitter van de Truienaars.

Optie gelicht op niet?

“Dat druist in tegen het gentlemen’s agreement tussen de profclubs. Het zou nefast zijn voor de werking van de Pro League en het Belgische voetbal”, vertelt hij nog in Gazet Van Antwerpen. “We hebben voorgesteld om de zaak door het BAS te laten behandelen, maar daar hadden ze geen oren naar. We zijn genoodzaakt om naar de Pro League te stappen als ze De Sart een contract laten tekenen.”

Dat Sint Truiden haar middenvelder niet graag liet gaan, valt te snappen. Vorig seizoen brak hij door en was hij één van de revelaties in het elftal van Marc Brys. Maar nog een reden waarom ze woest zijn op Stayen: De Sart verhuist gratis naar Den Bosuil. Het bestuur daar ging er nochtans van uit dat het contract verlengd was, maar de entourage van de speler stelden twee administratieve fouten vast: géén wettelijke loonsverhoging en de optie werd gelicht in de verkeerde taal.

“Onze zaak niet”

“Wij zijn bij machte om geld op tafel te leggen voor zo’n speler”, zegt Sven Jaecques in diezelfde krant. “Maar Alexis was nu eenmaal vrij. Hadden wij hem niet vastgelegd, dan had een andere club dat wel gedaan. Wat er tussen Sint Truiden en hemzelf speelde, dat is onze zaak niet.” Gisteravond woonde hij ook de oefenwedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb bij. Antwerp won met 2-0.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in