OFFICIEEL: Antwerp – AA Gent wordt uitgesteld

0
Kalender R Antwerp FC Jupiler Pro League
Bron: rafc.be

Het is officieel en helemaal waar: Antwerp – AA Gent van komend weekend gaat niet door. Dat besliste de kalendercommissie zonet. Beide clubs wilden dit graag om hun Europese kansen gaaf te houden, aangezien tegenstanders AZ Alkmaar en Rijeka dat ook zagen gebeuren. Met gelijke middelen zal dus gestreden worden voor een plekje in de groepsfase.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Het was Antwerp dat vrijdag een ballonnetje liet opgaan om de wedstrijd tegen AA Gent van komend weekend uit te stellen. Het Nederlandse AZ Alkmaar, tegenstander in de Europa League, zag dat tegen PSV al gebeuren. “We hebben het gevraagd, we wachten nu af”, zei Sven Jaecques afgelopen vrijdag.

Nieuwe datum 21 november

En kijk, hoewel er tekenen waren dat het niet zou lukken, besliste de Kalendercommissie om de wedstrijd toch uit te stellen. De nieuwe datum is 21 november 2019. Dan zal de wedstrijd op de Bosuil worden afgetrapt om half negen. In de marge werd ook Charleroi – Club Brugge uitgesteld.

Zo zijn de clubs die Europees voetbal spelen komende week vrijgesteld van hun competitiewedstrijd en zullen zij dus een ganse week kunnen gebruiken voor de twee Europese duels die zullen bepalen of Antwerp en AA Gent alsnog de poules van de Europa League behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in