Maak kennis met nieuwkomer Abdoulaye Seck

0
Abdoulaye Seck Antwerp

Antwerp FC stelde vandaag Abdoulaye Seck voor. De 26-jarige Senegalees komt over van de Noorse eersteklasser Sandefjord FC en is een centrale verdediger. Op de Bosuil tekent hij voor een contract voor twee seizoen met een optie voor één extra jaar.

 

Met Seck haalt Antwerp een laatbloeier die zich de laatste jaren sterk heeft ontwikkeld. Nochtans was de verdediger al 22 jaar toen hij naar Europa trok. De Noorse tweedeklasser Hønefoss ontdekte hem bij Diambars FC, een voetbalacademie die is opgericht door voormalig sterspeler Patrick Vieira.

In 2014 huurde de Noorse club huurde Seck met een aankoopoptie en lichtte die optie een half jaar later. De grote (1.92 meter) en sterke verdediger maakte al snel indruk en begin 2016 versierde hij een transfer naar reeksgenoot Sandefjord.

Sterke verdediger die graag oprukt

Daar tekende hij een contract voor drie seizoenen en dwong hij direct promotie naar de  hoogste afdeling af. In het seizoen 2017 ontpopte Seck zich als sterkhouder centraal in de verdediging. Hij scoorde in 28 competitiewedstrijden drie doelpunten en gaf drie assists en hield Sandefjord daarmee nipt in de Noorse eerste klasse.

Een filmpje op YouTube van zijn laatste seizoen in Noorwegen toont Abdoulaye Seck als een sterke verdediger die zelden een duel verliest en graag mee oprukt naar voor.

Bekijk hier enkele acties van Seck:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in