Eerste nederlaag Antwerp, verliezen 2-0 op veld STVV

0
STVV Antwerp

Antwerp FC heeft op het veld van Sint-Truiden VV voor het eerst dit seizoen verloren. De Reds trokken naar Limburg als derde in de stand met 15 op 21, maar verloren op het kunstgras van STVV met 2-0.

 


Laszlo Bölöni hield in Sint-Truiden nog steeds Dieumerci Mbokani op de bank en voerde, enigszins tegen de verwachtingen, maar één wijziging door in basiselftal. Daniel Opare nam de plaats in van Buta, nochtans een van de sterkhouders tegen Zulte Waregem.

Zwakke eerste helft, STVV beter uit kleedkamer

Net als Royal Antwerp FC was STVV bezig aan een sterke periode maar dat was op het veld niet te zien. Beide ploegen begonnen matig aan de wedstrijd en kregen bijna geen kansen. Lior Refaelov zag de grootste Antwerpse kans gered worden door Kenny Steppe.

STVV komt beter uit de kleedkamer en enkele minuten later staat het al 1-0. Cristian Ceballos vindt Casper De Norre die de bal mooi voorbij Sinan Bolat krult.

Antwerp probeert, maar STVV werkt af

Antwerp probeert wat terug te doen via een bedrijvige Ivo Rodrigues terwijl Wim De Decker, als vervanger van Bölöni, Geoffry Hairemans en Mbokani in het veld brengt.

Sint-Truiden controleert terwijl RAFC zijn beperkte kansen niet weet te verzilveren. Het cliché wil dan dat de bal er aan de overkant ingaat en dat was ook nu het geval. In de slotminuten krijgt De Norre de bal bij de ingevallen Daichi Kamada die niet twijfelt: 2-0.

 


Beker in Mechelen en Gent op bezoek

‘The Great Old’ is zo zijn ongeslagen status kwijt en staat terug met zijn voeten op de grond. Woensdag wacht de bekerwedstrijd Achter De Kazerne tegen KV Mechelen (ook live op Sporza te volgen) en zondag komt AA Gent op bezoek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in