Nazaryna: “Dit moet mijn seizoen worden”

0
Yehor Nazaryna Royal Antwerp FC frontaal

Yehor Nazaryna maakte indruk tijdens de voorbereiding en hij hoopt op een kans bij Antwerp. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik móét spelen. Niet alleen in oefenmatchen of bij de beloften, maar ook in officiële duels”, klinkt het.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

In januari 2018 belandde Yehor Nazaryna op de Bosuil. In Play Off II versierde hij enkele basisplaatsen, wat de verwachtingen deed stijgen. Maar verder dan een basisplaats op het veld van Charleroi geraakte hij niet. Van basispion, naar invaller, naar zelfs niet-selecties. De situatie verslechterde. De laatste minuten die de middenvelder sprokkelde was op 23 december, toen het zwaar verloor op het veld van Club Brugge.

“Beste middenvelder”

“Intrinsiek is hij misschien de beste middenvelder, met de beste trap, maar voorlopig zien we dat enkel op training of in de oefenmatchen”, stelde Laszlo Bölöni onlangs vast. “Het is volgens mij een psychologisch probleem dat hij moet overwinnen, op het veld stelt hij zich te veel vragen.”

“Ik sprak er vorig seizoen met de coach over”, repliceerde de middenvelder vandaag. “Ik heb gewoon meer matchen na elkaar nodig om een consistent niveau te halen. Dat lukt niet als je na twee wedstrijden weer op de bank belandt. Ik voel nochtans dat ik het niveau aankan, maar de trainer heeft gelijk als hij zegt dat mijn efficiëntie omhoog moet.”

Spelen of uitleenbeurt

De kwaliteiten staan buiten kijf, maar het is dé moment om in de ploeg te geraken. “Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik moet spelen”, zegt hij. “Niet alleen in oefenmatchen of bij de beloften, maar ook in officiële duels. Ik hoop dat dit eindelijk mijn jaar wordt. Als dat niet zo blijkt te zijn, moet ik in de winter misschien een uitleenbeurt overwegen. Maar zover zijn we nog niet, ik geloof in mezelf.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in