Moeskroen, een trip naar Henegouwen (voorbeschouwing)

0
Moeskroen Antwerp

Vanavond is het zover dan speelt Antwerp zijn 3de wedstrijd op 7 dagen. Namelijk naar het Henegouwse Moeskroen. Tijd om vooruit te blikken.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Veel hebben de spelers van Antwerp nog niet gehad aan hun herfstvakantie. Want de 3de partij van de week staat voor de boeg. Na de overwinning tegen KV Kortrijk en het gelijkspel tegen Racing Genk is het nu op weg naar Henegouwen. Dit om Moeskroen te bekampen.

Royal Antwerp Football Club

De afwezigen

Antwerp zal alvast een aantal spelers moeten missen voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Want namelijk Daniel Opare, Junior Pius, Matheus Borges, Amary Baby en Steven Defour liggen nog steeds in de lappenmand. Daar komt nog bij dat Ivo Rodrigues geschorst is na zijn rode kaart (tweemaal geel) in de wedstrijd tegen Racing Genk. Dit is voor zowel Antwerp als Ivo Rodrigues zelf enorm spijtig. Zijn zeer sterke invalbeurt (en doelpunt) tegen KV Kortrijk werd beloond met een basisplaats tegen Racing Genk. Wederom slaagde hij erin om zich op het scorebord te werken. Na een tijd de bank en de tribune af te wisselen leek het tij te keren voor hem. Spijtig genoeg zal hij voor deze wedstrijd op het strafbankje moeten plaatsnemen.

De wedstrijdkern

Voor Manuel Benson wordt het voor de 2de keer in één week een ontmoeting met één van zijn voormalige ploegen. Tegen Racing Genk bleef hij 90 minuten op de tribune maar het kan wel eens zijn dat hij vandaag terug zijn kans krijgt. De twee andere kanshebbers voor een basisplaats zijn Koji Miyoshi en Lior Refaelov. Sander Coopman zal alvast niet de vervanger zijn want hij is wederom naast de selectie gevallen.

Wie al zeker mag zijn van een basisplaats is Didier Lamkel Zé. De flankaanvaller met een handleiding speelt enorm sterk na zijn disciplinaire schorsing. Dit is ook de voetbalbond van Kameroen opgevallen en hij ontving gisteren een uitnodiging om de selectie van de ‘ontembare leeuwen’ te vervoegen.

Tot slot nog een eervolle vermelding voor Ritchie De Laet. Het Antwerp jeugdproduct dat deze zomer Antwerp vervoegde depanneert de laatste weken op de linksback positie. Mede door de mindere vorm van Simen Juklerod krijgt hij volop zijn kans op deze positie. Zowel tegen KV Kortrijk als Racing Genk deed hij het uitstekend. Hierdoor lijkt een basisplaats voor hem bijna een zekerheid.

Keeper kwestie?

Sinan Bolat is niet meer het betrouwbare sluitstuk van vorig seizoen. Terwijl hij vorig seizoen de koning was van de ‘clean sheets’ kan hij dit seizoen niet de nul houden. Bij de tweede tegentreffer van Racing Genk afgelopen woensdag zag hij er toch ook niet goed uit. Eén wedstrijd heeft Jens Teunckens dit seizoen zijn kans gekregen (2-0 overwinning tegen Sint-Truiden) en kon hij direct de 0 houden. Komt hij binnenkort in aanmerking voor zijn tweede basisplaats?

Verwacht basiselftal

Moeskroen

Moeskroen eindigde vorig seizoen op een 10de plaats in het klassement zonder ooit in de problemen te komen. Dit mede dankzij de sterke prestaties van Manuel Benson (nu bij Antwerp) en keeper Jean Butez. Deze laatste stond deze zomer nog in de belangstelling van Antwerp en Club Brugge. Door de hoge vraagprijs van 4 miljoen euro haakte beide clubs af.

Moeskroen starte het seizoen enorm sterk en reeg de overwinningen aan elkaar. Maar de laatste weken is de motor aan het sputteren geraakt. In de laatste 5 wedstrijden behaalde Moeskroen 2 op 15. Met 16 doelpunten gemaakt en 16 doelpunten tegen op 13 wedstrijden is het duidelijk voor Moeskroen. Een combinatie van een gebrek aan scorend vermogen en tegelijkertijd teveel doelpunten slikken. Zij zullen zich snel moeten herpakken alleen hopelijk is het niet tegen Antwerp vanavond.

Vorige wedstrijden

Antwerp en Moeskroen keken elkaar vorig seizoen tweemaal in de ogen. Tweemaal was de overwinning voor Antwerp. De verplaatsing op het veld van Moeskroen werd vorig jaar met 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt van William Owusu in de 81ste minuut.

Beleef de sfeer hieronder opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in