Mirallas toont zich, Antwerp naar tweede plaats

0
AntKVM
Bron: Twitter RAFC

Antwerp heeft in eigen huis gedaan wat het moest doen: winnen van KV Mechelen. Punten pakken tegen de rechtstreekse concurrenten. Dé man waar het om draaide: Kevin Mirallas. En intussen heeft Sinan Bolat zijn eerste clean sheet van het seizoen te pakken. The Great Old staat voorlopig op een mooie tweede plaats.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Laszlo Bölöni verraste met zijn opstelling. Kevin Mirallas kwam, ondanks zijn frats vorige week, in het elftal staan. Didier Lamkel Zé begon op de bank na zijn matige partij in Gent. Het was de enige wijziging die de Roemeen doorvoerde. Hij wilde verder borduren op het spel (en de punten) van de afgelopen weken tegen de toppers. Malinwa stond immers op een zesde plek.

Antwerp nam van bij de start het heft in handen en kreeg ook een paar goeie mogelijkheden. Wesley Hoedt kreeg op het kwartier de eerste echte grote kans: een hoekschop werd doorgekopt richting de tweede paal. Daar stond de Nederlander, maar hij frommelde de bal naast het Mechelse doel. Even later trapte Faris Haroun de bal richting doel, zonder gevaar.

Antwerp baas

Antwerp was de hele eerste helft baas op het veld, maar scoren was een moeilijke opdracht. Ook Dieumerci Mbokani slaagde daar niet in met een knappe kopbal op een vrije trap van Lior Refaelov. Even later nog een goeie kans, maar weer geen resultaat. Het zat ook niet mee voor de troepen van Laszlo Bölöni.

Vlak voor de rust, iedereen leek zich op te maken voor een brilscore bij de rust, kreeg Peyre de bal tegne de hand in de zestien. Antwerp eiste een strafschop en na tussenkomst van de VaR ging de bal effectief op de stip. Dieumerci Mbokani, voordien toegezongen door de Antwerpse aanhang, zag zijn strafschop gepakt worden door Thoelen. Dan toch 0-0 bij de rust.

Invalbeurt Hairemans

Met Abdoulaye Seck in de plaats van Dino Arslanagic trapte Antwerp de tweede helft op gang en daarin was hetzelfde spelbeeld. Malinwa kwam er nauwelijks uit, het stond goed bij The Great Old. Rood-Wit kwam nog een paar keer gevaarlijk op zetten, maar te vaak ging het in de slotfase van de actie mis. Geen doelpunten dus.

Op het uur gingen de handen op elkaar: Geoffry Hairemans, voor de wedstrijd gehuldigd na zijn jaren dienst bij Antwerp, mocht een half uurtje meedoen bij de bezoekers. Hij zorgde wel voor wat gevaar, maar te weinig om Sinan Bolat aan het werk te zetten. De Turkse goalie was op weg naar zijn eerste clean sheet van het seizoen. “Typisch KV”, zouden we toegestuurd krijgen.

Mirallas

Met een nul-nul ben je zeker van een puntje, maar als je dan nog kan scoren heb je er zelfs drie in handen. En daar zocht Antwerp naar. Met ook nog de inbreng van Didier Lamkel Zé, die een eerste keer naast het doel van Thoelen trapte, leek The Great Old dat ook op het veld te willen tonen. Een kwartier voor tijd gebeurde het dan toch.

Kevin Mirallas kreeg van de Mechelse defensie te veel tijd om zijn schot te wapenen en de doelman te kloppen. Hij vierde in team, wellicht denkend aan zijn frats van vorige week. KV Mechelen reageerde nauwelijks tot niet na de achterstand, maar in de slotfase moest Sinan Bolat zich nog wel een paar keer tonen op gevaarlijke kansen.

Clean sheet Bolat

Rob Schoofs en Gustav Engvall kwamen heel dicht bij de gelijkmaker, maar zo ver zou Sinan Bolat het niet laten komen. De Turkse goalie keepte zich naar zijn eerste clean sheet van het seizoen. Een wedstrijd die niet veel om het lijf had, toch winnend afsluiten. Zo wordt je kampioen, zouden we bijna neerpennen.

Volgende dinsdag wacht een nog belangrijkere wedstrijd: in de achtste finales van de Beker van België tegen Racing Genk. De Cup moet het doel zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in