Met welk middenveld speelt Antwerp FC tegen STVV?

3
Yatabare Rodrigues Haroun Refaelov Hairemans

Het bestuur van Antwerp beloofde deze zomer werk te maken van het verbreden van de kern en deed dat ook. Geen overbodige luxe als je ziet hoe de ‘Reds’ vorig jaar nipt naast play-offs I grepen op het einde van het seizoen. Maar nu iedereen fit is, moet trainer Laszlo Bölöni wel enkele moeilijke keuzes maken.

Vooral op het middenveld heeft Antwerp FC veel weelde. Geoffry Hairemans, Omar Govea, Sambou Yatabaré, Faris Haroun, Ivo Rodrigues, Lior Refaelov en Amara Baby … we tellen vlotjes zeven spelers voor vier of vijf posities.

Refaelov en Rodrigues in basis?

Kapitein Faris Haroun is als controlerende middenvelder zo goed als incontournable. Naast hem lijkt Sambou Yatabaré de grootste kans te hebben op een basisplaats zaterdagavond op het veld van Sint-Truiden. Al zal Omar Govea uiteraard ook dromen op een nieuwe kans na zijn ongelukkige rode kaart tegen Cercle Brugge. En ook Geoffry Hairemans zal zich opnieuw in de ploeg willen knokken.

Lior Refaelov en Ivo Rodrigues speelden vorig weekend bij de 5-1-zege tegen Zulte Waregem heel sterk. Veel fans hopen dan ook, niet onterecht, dat het creatieve duo opnieuw een basisplaats krijgt.

Hoe aanvallend speelt Bölöni?

Het is uiteraard de vraag hoe aanvallend Bölöni en Wim De Decker, die zijn geschorste coach langs de lijn zal vervangen, willen spelen. De Roemeen heeft de neiging om zekerheid in te bouwen op verplaatsing, maar tegen het stugge STVV is creativiteit misschien wel noodzakelijk.

Dat Refaelov, man van de match tegen Zulte Waregem en ook al beslissend tegen Anderlecht, op de bank verdwijnt, is heel onwaarschijnlijk. Als Rodrigues ook mag starten, wordt Jonathan Bolingi misschien wel het kind van de rekening. De aanvaller kon dit seizoen nog nooit helemaal overtuigen en weet ook dat bij RAFC niemand zeker is van zijn plaats.

Moet de 24-jarige Congolees zaterdag op Stayen plaats ruimen voor Hairemans of Govea? Of behoudt Bölöni het vertrouwen in de ploeg die vorige week voor spektakel zorgde op de Bosuil?

Wie van Antwerp zorgt voor de doelpunten tegen STVV?

3 REACTIES

  1. Yatabaré – Haroun
    Rodrigues – Refaelov – Hairemans
    Owusu

    Mbokani sowieso in tweede helft brengen (als we achter of gelijk staan aan rust ipv een vd middenvelders)

    En anders heb je nog Baby/Bolingi om te forceren als ‘t nodig zou zijn of Govea/Nazaryna om voorsprong vast te houden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in