Beker KVM – RAFC: zonder Refaelov, met Govea, Buta en Mbokani?

1
Buta Govea Mechelen Antwerp

Royal Antwerp FC trekt woensdagavond naar Mechelen voor de zestiende finale van de Beker van België. Om 20.45 uur spelen de ‘Reds’ Achter De Kazerne voor een plaats in de volgende ronde van de Croky Cup. Maar wie mogen we aan de start verwachten?


Geen prioriteit voor Mechelen en Antwerp?

Als zowel Antwerp als Mechelen eerlijk zijn, zullen ze moeten toegeven dat de beker op dit moment geen prioriteit is voor hen. RAFC mikt terecht op play-off I en daarvoor zijn alle punten in de competitie nodig. Het bezoek van Gent zondag is daarbij dus zeker belangrijk.

KV Mechelen mikt in 1B voluit op promotie. Ondanks de slechte start staan de ‘kakkers’ op amper vier punten van de leidersplaats halverwege de eerste periode. Zaterdag kan KVM op bezoek bij het verrassend sterke Lommel opnieuw een goede zaak doen.

Roteert Bölöni?

En dus lijkt het bekerduel tegen KV Mechelen voor Laszlo Bölöni de ideale gelegenheid om te roteren. Wie uit de spelerskern van Antwerp FC rust krijgt en wie wedstrijdritme mag opdoen, is nog niet bekend.

Veel fans van ‘The Great Old’ waren dit weekend verrast over de opstelling van Antwerp FC tegen Sint-Truiden. Zo moest Aurélio Buta plaatsruimen voor Daniel Opare en zat Omar Govea zelfs niet in de kern.

“Buta was even gekwetst geweest”, zei Wim De Decker na de wedstrijd aan Voetbalkrant. En ook Govea had een lichte blessure waardoor de club besloot hem te sparen, denkend aan het slechte veld van Sint-Truiden.

Buta, Govea, Mbokani, Baby, Batubinsika, …

De kans lijkt dus niet onwaarschijnlijk dat Buta en Govea tegen KV Mechelen wel hun kans krijgen. Beide spelers kwamen nog maar één competitiewedstrijd in actie en kunnen wedstrijdritme gebruiken.

Hetzelfde geldt onder andere ook voor Dylan Batubinsika, Amara Baby, Dieumerci Mbokani en Abdoulaye Seck. Rust lijkt dan weer welkom voor onder andere Lior Refaelov na twee basisplaatsen op een rij.

Ook met de vijf veldspelers die al iedere wedstrijd in de basis stonden, zal mogelijks geroteerd worden. Het gaat hierbij om Dino Arslanagic, Simen Juklerød, William Owusu, Faris Haroun en Jonathan Bolingi.

‘Achter De Kazerne’ is nog niet uitverkocht voor het bekerduel tegen Antwerp FC:

,

1 REACTIE

 1. —————- Bolat
  Buta — Batubinsika — Seck —- Jukleröd
  ——- Govea —- Nazaryna
  Baby —– Hairemans —— Rodriguez
  ————-Mbokani

  Jammer dat Matheus nog niet fit is …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in