“Mbokani is kandidaat-topschutter”

0

Mbokani was met twee doelpunten tegen Eupen bepalend voor Antwerp. Anders dan vorig jaar, toen hij pas na vijf speeldagen toekwam, heeft de Congolese aanvaller nu al zijn eerste doelpunten binnen geprikt. “Op dit moment is het Antwerps beste transfer”, vindt analist Patrick Goots in Gazet Van Antwerpen.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Eind mei leek het of Dieumerci Mbokani zijn laatste wedstrijd voor Antwerp had gespeeld tegen Charleroi, maar kijk. Nieuw seizoen, nieuwe doelen voor Mbokani. De Congolees scoorde in Eupen meteen twee keer voor zijn team.

“Mbokani beste transfer”

“Op dit moment is hij de beste transfer bij Antwerp”, stelt analist Goots. “Er zal nog iets heel straf moeten gebeuren in augustus om beter te doen. Een ‘gewone’ topper zal niet volstaan.” Goots vertelde eerder al dat Antwerp in augustus nog wel het een en het ander moet doen om tot een titelkandidaat te gaan.

“De eerste goal tegen Eupen al, na goed schot Hairemans. Keeper lost en een topspits als Mbokani staat dan altijd op de juiste plaats om binnen te trappen. Maar zeker zijn tweede goal. Ik vind dat wereldklasse. Een bal die tussen drie of vier verdedigers wordt gegooid, hoe hij die aanpakt, zijn balbehandeling, hoe hij die binnentrapt. Schitterend”, aldus de voormalige topspits.

“Uittrappen van Sinan Bolat”

“En je moet ook eens letten op de perfecte uittrappen van Sinan Bolat richting Mbokani. In 98 procent van de gevallen pakt hij die perfect aan en doet hij er iets goeds mee. Je merkt ook dat hij meteen veel scherper staat dan vorig seizoen”, klinkt het nog bij de analist.

“Als hij dit niveau kan volhouden, dan is hij al een zekere kandidaat-topschutter. Scheidsrechters mogen wel iets strenger optreden om zo’n spitsen, waarvan we dankbaar zijn dat ze in België rondlopen, beter te beschermen. Het aantal trappen dat Mbokani te verwerken krijgt: dat is abnormaal. En die worden amper bestraft”, besloot Goots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in