Matchwinnaar Mbokani: “Wilde aanvankelijk in België blijven”

1

Dieumerci Mbokani werd de held van het Rood-Witte legioen in Tsjechië. De Congolees trapte Antwerp naar de volgende ronde in de Europa League na een nagelbijter van een wedstrijd. En dan te denken dat hij ei zo na in België was gebleven omdat hij tegen Charleroi een tik had gekregen. “De coach vroeg me om met de groep mee te komen.”

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Laszlo Bölöni verraste door Jonathan Bolingi in de spits te zetten voor de belangrijke terugwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. Maar de Congolees blesseerde zich vlak voor het rustsignaal, waardoor de Roemeen toch Dieumerci Mbokani moest brengen. Ook al was hij maar klaar voor een half uur te spelen.

“Ik wilde aanvankelijk in België achterblijven, maar de coach vroeg me toch om met de groep mee te komen”, stelt Mbokani in Gazet Van Antwerpen. “Uiteindelijk besliste ik in overleg met hem om op de bank te starten.” De bedoeling was dus om in het laatste half uur te voetballen, maar toen viel Jonathan Bolingi geblesseerd uit.

“Wist dat ik ging scoren”

Antwerp kreeg een paar mogelijkheden om te scoren, ook via Dieumerci Mbokani, maar scoren zat er niet meteen in. Tot diep in de tweede verlenging. “Ik werd niet ongerust door die gemiste kansen, omdat ik wist dat ik ging scoren. Vanwaar die hoogvorm? Ik heb de hele voorbereiding meegemaakt”, lachte hij. “Fysiek ben ik gewoon op mijn best.”

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in