Antwerp tweede grootste club van België op Facebook

1
Royal Antwerp FC Likes Facebook pagina
Bron: Facebook RAFC

Dat Royal Antwerp FC booming is, is een understatement. De club doet het sportief goed, heeft ambitieuze stadionplannen en verovert nu ook Facebook. Sinds kort is ‘The Great Old’ daar zelfs de tweede ploeg van België met zo’n 303.000 likes op hun pagina.

Het communicatiebedrijf Sportimize vergeleek op Facebook de likes op de pagina’s van alle Belgische clubs uit 1A en 1B aan het begin en aan het einde van 2018. Ze konden een stijging vaststelling bij 23 van de 24 ploegen, maar één club steekt er toch met kop en schouders bovenuit.

80% meer likes voor Antwerp

Royal Antwerp F.C. begon het jaar op Facebook met 168.356 vind-ik-leuks en had er op 1 januari 2019 maar liefst 303.406. Met die stijging van meer dan 80 procent troeft het alle andere clubs zwaar af.

Op twee en drie vinden we met Union Sint-Gillis (+ 49,5%) en Oud-Heverlee Leuven (+ 46%) twee ambitieuze ploegen uit de Proximus League die recent een nieuwe eigenaar kregen. De ploeg uit de Jupiler Pro League die de tweede grootste groei kan voorleggen, is AS Eupen met een stijging van 18,8 procent.

303.406 vind-ik-leuks voor Antwerp

Ook als we naar absolute cijfers kijken, deed Antwerp het in 2018 met voorsprong het best. Maar liefst nieuwe 135.050 mensen klikten op het duimpje op de pagina van RAFC. Met in totaal 303.406 vind-ik-leuks springt Royal Antwerp F.C. zelfs over Club Brugge en is het nu de tweede grootste Belgische club op Facebook.

Alleen RSC Anderlecht staat nog boven hen met 1.020.468 likes. Hierbij moet wel opgemerkt worden dat daarbij heel wat Egyptische voetbalfans zitten die Anderlecht zijn beginnen volgen toen het hun landgenoot Trézéguet aantrok. Die is ondertussen echter alweer weg en zo is RSCA de enige Belgische ploeg die zijn aantal likes zag dalen.

Antwerp groeit op alle vlakken

Die opmerkelijke resultaten zijn nog maar eens een bewijs dat ‘The Great Old’ terug is waar het thuishoort en daar ook zal blijven. Amper 3,5 jaar is het geleden dat Paul Gheysens geld begon te investeren in Antwerp. Eerst deed hij dat nog als geheime geldschieter achter voorzitter Patrick Decuyper. Sinds begin 2017 is de baas van bouwpromotor Ghelamco zelf meer actief met zijn club bezig.

In die korte periode-Gheysens wist Royal Antwerp FC eindelijk terug zijn verdiende plaats op het hoogste niveau in te nemen. En ook in de Jupiler Pro League is de club geen grijze muis, mede dankzij enkele prestigieuze transfers. Momenteel staat RAFC zelfs knap derde in het klassement.

Bosuilstadion Antwerp FC Tribune 1
De vernieuwde Tribune 1 van het Bosuilstadion

Daarnaast is er uiteraard ook nog de hypermoderne, splinternieuwe Tribune 1 op de Bosuil en de plannen om heel het Bosuilstadion te moderniseren en uit te breiden. Paul Gheysens denkt zelfs al verder in de toekomst want ook de accommodatie voor de jeugd wordt vernieuwd en uitgebreid.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in