Lamkel Zé uitblinker in simpele zege tegen Cercle

0

Antwerp blijft bovenaan meedraaien en heeft in eigen huis een negen op negen te pakken. Didier Lamkel Zé was, met twee doelpunten, de absolute uitblinker. Cercle Brugge leek heel even iets in de weg van The Great Old te kunnen leggen, maar uiteindelijk pakte ‘s lands oudste club een simpele zege en blijven ze bovenaan meedraaien.

Laszlo Bölöni en Antwerp wonnen vorige week in Anderlecht en dus was er weinig reden om het elftal te veranderen. Dat wil dus zeggen dat Steven Defour opnieuw in de basis stond, Miyoshi zat weer op de bank. Bij de bezoekers bleef topschutter Saadi op de bank.

Het was schrikken voor het Bosuil-stadion dat Gory na amper vier minuten de score wist te openen. In aanloop naar het doelpunt beging de doelpuntenmaker handspel. Na een tussenkomst van de VAR keurde de scheidsrechter het doelpunt dan ook af. Een oef weerklonk vanop de tribunes.

De thuisploeg nam daarna het heft in handen. Mbokani, Defour en Refaelov kregen elk dé kans om de score te openen, maar die eer zou weggelegd worden voor Didier Lamkel Zé. De Kameroener zette twee verdedigers van Cercle in de wind en vloerde de doelman in de korte hoek. ‘Lamkel Zé olé olé’, rolde van de tribunes. Deze keer geen hekken om op te vieren.

Maar Antwerp zou niet doorduwen en Cercle Brugge groeide in de wedstrijd. Het kwam ook op gelijke hoogte. Een ongevaarlijke poging van Gory verdween via Dino Arslanagic over Sinan Bolat in doel. Even later opnieuw de Vereniging. Stef Peeters krulde het leer tot twee keer toe nipt naast. The Great Old ging met een kleine voorsprong richting kleedkamers.

Na de pauze tapte Antwerp uit een ander vaatje. Tien minuten ver waren we toen Refaelov de knikker van Mbokani vond. Die kopte zijn zesde competitiedoelpunt tegen de touwen. Samatta, die op hetzelfde moment tegen KV Oostende voetbalde met Racing Genk, wist tot dan nog niet te scoren. De Gouden Stier leek op weg naar de Bosuil.

De veer leek gebroken en Badiashile zou uitgroeien tot de beste man op het veld. De Fransman had zijn handen vol met de Antwerpse storm aan aanvallen. Op de tweede treffer van Didier Lamkel Zé had hij echter geen verhaal. Steven Defour knalde een kwartier voor tijd ook nog eens naast. Nadien mocht hij, onder luid applaus, naar de kant.

Uiteindelijk zou er niet veel meer veranderen voor Antwerp, waardoor het haar positie in de bovenste regionen van het klassement verstevigt. Cercle Brugge blijft onderin hangen met amper drie op vierentwintig. En dan kan Laszlo Bölöni nu gaan toeleven naar het weerzien met Jelle Van Damme komende donderdag in de Beker van België.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in