Lamkel Zé over Antwerp-fans: “Ze zorgen voor geweldige support”

0
Didier Lamkel Zé Antwerp FC interview
Didier Lamkel Zé

Met een doelpunt was Didier Lamkel Zé bepalend voor Antwerp tegen Anderlecht. Alweer, want ook in de heenwedstrijd in Play Off I kwam hij tot scoren. “De colère van die rode kaart tegen Standard zat nog in mijn lijf”, aldus de aanvaller over zijn viering.

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN WIN!

Op papier stond de flankaanvaller op rechts, maar het doelpunt viel vanop de linkerkant. “Ik begin op rechts omdat de coach me daar zet”, opent Lamkel Zé in Gazet Van Antwerpen.

“Baby en ik voelen elkaar goed aan. Wanneer we het moeilijk krijgen, switchen we. Dat de coach er nog niets over heeft gezegd? Dat doet hij misschien wanneer de wissel niet zo positief uitdraait”, lachte hij. “Zolang dat niet gebeurt, blijf ik naar links verhuizen.”

Rode kaart in heenmatch

Het doelpunt zorgde voor opluchting bij Antwerp. “De colère van die rode kaart tegen Standard, die in mijn ogen volkomen onterecht was, zat nog in mijn lijf. Of de coach me erop had aangesproken? Neen, maar dat had misschien met de zege te maken. Ik baalde ervan dat ik mijn ploegmaats niet kon helpen in Genk.” Antwerp verloor er met 4-0-cijfers.

“Fier om bij Antwerp te spelen”

“De coach houdt er niet zo van dat het altijd zo lang duurt”, vertelde de spits nog over de viering. “Bij een club als Antwerp moet je nu eenmaal het publiek vermaken. Ze zorgen voor een geweldige support en ik ben fier om hier te spelen.”

Maar toch is niet alles pijs en wree. Af en toe gaat het licht wel eens uit. Ook nu was het weer bijna prijs. “Als ik me boos maak, moeten mijn ploegmaats me nog altijd tegenhouden om geen stommiteiten te begaan. Ik maak het hen niet gemakkelijk, want dat opvliegende zit in mijn karakter. Wanneer mij een unieke kans wordt ontnomen, durf ik weleens de controle verliezen”, besloot een eerlijke Lamkel Zé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in