KV Mechelen, een Play-Off 1 kandidaat? (voorbeschouwing)

1

Vanavond speelt Antwerp tegen het KV Mechelen van Wouter Vrancken. Tijd voor Antwerp om te bevestigen wie de beste ploeg van de provincie is! Lees alles wat je moet weten in de voorbeschouwing!

VOORSPEL DE WEDSTRIJDEN VAN ANTWERP EN KRIJG EEN BONUS MET DE CODE ‘ANTWERPFANS’

Antwerp en KV Mechelen openen de 17de speeldag in de Jupiler Pro League. De enigste twee clubs uit de provincie Antwerpen ontmoeten elkaar in het Bosuilstadion. Om zo uit te maken wie dat zich provincie kampioen mag kronen. Het zijn twee echte traditie clubs die beide in het verleden grote problemen kenden. Vervolgens de handschoen terug hebben opgepakt en nu bovenaan de Jupiler Pro League staan. Het is zeker niet uitgesloten dat beide clubs elkaar nog tegenkomen dit seizoen. Want voor Antwerp is Play-Off 1 halen een must. Tegelijkertijd staat KV Mechelen mooi te blinken op een 6de plaats in het klassement.

Geoffry Hairemans

Voor Geoffry Hairemans wordt het voor de eerste maal een terugkeer naar ZIJN Bosuilstadion. Het zal een emotioneel weerzien worden met de fans waarvan hij zoveel heeft gekregen. Tegelijkertijd heeft hij de fans ook enorm veel gegeven. In de heenwedstrijd op het veld van KV Mechelen hadden de Antwerpsupporters alvast een prachtig eerbetoon klaar voor hem.

Beleef dit moment opnieuw!

Beelden Youtube kanaal ‘Sfeer Royal Antwerp Football Club’

Vanavond zal hij alvast een staande ovatie krijgen het moment dat hij het veld opkomt. Benieuwd hoe hij met al deze emoties zal omgaan.

Royal Antwerp Football Club

Antwerp kende zware maar ook uitstekende weken. De overwinning tegen Club Brugge en AA Gent thuis waren de opstekers die de ploeg nodig had. De weken voordien liep het niet bij Antwerp maar in deze twee wedstrijden vonden de spelers hun ‘grinta’ terug. Daarbij kwam nog een gelijkspel op het veld van AA Gent. Waardoor dat Antwerp terug opklom naar de 4de plaats in het klassement. Dit op 8 punten van leider Club Brugge. Die wel nog steeds een inhaalwedstrijd tegen Sporting Charleroi te goed hebben.

Antwerp heeft ondertussen een uitstekende thuisreputatie opgebouwd met 19 op 21. Tijd om morgen hier een vervolg aan te breiden.

Afwezigen

Deze week heeft Koji Miyoshi een blessure opgelopen op training. Tijdens een wedstrijdvorm is hij door zijn enkel gegaan en heeft een verstuiking opgelopen. De kans is zeer klein dat hij speelklaar geraakt voor de wedstrijd van vanavond.

Koji Miyoshi Royal Antwerp FC voorstelling bank
Koji Miyoshi (Bron: rafc.be)

Daarnaast zal ook Steven Defour niet genoteerd worden op het wedstrijdblad. Hij herstelt toch steeds van een hardnekkige hamstringblessure opgelopen in de thuiswedstrijd tegen Standard Luik.

Het lijstje van afwezigen is met de twee bovenstaande spelers nog niet ten einde. Want ook Daniel Opare, Junior Pius en Matheus Borges zijn nog steeds herstellend van hun blessures.

Wedstrijdkern

Robbe Quirynen is na een enkelblessure terug fit en kan aansluiten bij de wedstrijdkern. Hij zal een robbertje moeten uitvechten met Dylan Batubinsika en Abdoulaye Seck voor de plek van tweede verdediger op de bank.

Manuel Benson kan dankzij de blessure van Koji Miyoshi weer rekenen op een plek op het wedstrijdblad. Zijn uitlatingen vorige week op Instagram (hij poste zijn statistieken van vorig seizoen) konden op weinig begrip rekenen. Dit zowel bij Laszlo Bölöni als bij de fans. Tot op heden heeft hij nog te weinig gebracht om een basisplaats te eisen. Een situatie die heel hard lijkt op deze van Kevin Mirallas. Hij stond klaar om in te vallen op het veld van AA Gent. Maar na een dispuut met Laszlo Bölöni ging hij terug naar de kleedkamer.

Mede dankzij dit incident viel Zinho Gano in die de late gelijkmaker binnen prikte. Zodoende Antwerp met één punt terug naar huis ging dankzij de eerste van goal van Zinho Gano als Antwerpspeler.

Verwachte basiself

Antwerp speelde vorig week zeker geen denderende partij op het veld van AA Gent. Tegelijkertijd is een punt meepakken in de Ghelamco Arena nooit slecht. Vervolgens is de kans klein dat trainer Laszlo Bölöni iets gaat wijzigen aan zijn elftal. Daarom zullen dezelfde elf als tegen AA Gent het vertrouwen krijgen in de wedstrijd van vanavond.

Verwachte opstelling Antwerp tegen KV Mechelen

Voor kapitein Faris Haroun is het oppassen geblazen. Want hij staat momenteel op 4 gele kaarten. Dit betekent dat indien hij vanavond zijn 5de gele kaart van het seizoen krijgt. Hij geschorst is de wedstrijd tegen Waasland-Beveren van volgende week vrijdag.

Ben Vanleene

Op zondag 10 november verdween Antwerpsupporter Ben Vanleene in de buurt van de Slachthuislaan. Een euforisch moment (zege tegen Club Brugge) liep voor de 28 jarige jongeman tragisch af. Hij kwam in het water terecht en overleed. Afgelopen zondag werd een lichaam gevonden door een voorbijganger in het Straatsburgdok. Na verder DNA onderzoek maakte het parket eergisteren bekend dat het wel degelijk over Ben Vanleene gaat.

Oprechte deelneming aan alle vrienden en familie van Ben. Hopelijk vinden jullie veel troost in de mooie momenten die jullie samen hebben beleefd.

Antwerp heeft opgeroepen om voor de wedstrijd een minuut stilte te houden. Om zo met alle fans zijn vrienden en familie te steunen. Een mooi gebaar van de club!

KV Mechelen

KV Mechelen is sinds 26 september 2018 België aan het verbazen. Want op deze dag wonnen ze met 3-1 van Antwerp in het eigen AFAS Stadion (Achter de Kazerne). Na de degradatie en de slechte seizoensstart was dit de wedstrijd van de ommekeer. Nadien slaagde KV Mechelen erin om de tweede periode te pakken. Tot slot ook de promotiewedstrijd tegen Beerschot te winnen. Hierdoor kwam er geen stadsderby maar hoogstens een provincie treffen. Vervolgens slaagde KV Mechelen er ook nog eens in om de Croky Cup te veroveren. Maar het seizoen van KV Mechelen had ook een donkere rand.

Operatie Propere Handen

KV Mechelen werd veroordeeld voor omkoping in operatie Propere Handen. Maar door een lacune in het bondsreglement konden zij niet meer gestraft worden met degradatie. Door de UEFA werd wel hun Europees ticket afgenomen en mogen zij dit seizoen niet deelnemen aan de Croky Cup. Deze uitspraak had onrechtstreeks ook gevolgen voor Antwerp want zo moest Antwerp een ronde later aan de slag in de Europa League.

Bij nader inzien was dit voor Antwerp niet zo een goede zaak. Want ze kwamen tegen veel moeilijkere tegenstander uit dan AA Gent.

Promotiejaar

Voor KV Mechelen kon het seizoen niet beter beginnen. Al snel behaalden ze een aantal overwinningen waardoor ze opklommen in het klassement. Ondanks de 0-2 thuisnederlaag vorige week tegen Zulte Waregem staat KV Mechelen nog steeds op een 6de plaats in het klassement. Een zeer sterke prestatie voor een club die in de zomer nog met één voet in 1ste amateur stond. Dankzij deze sterke prestaties mogen zij beginnen te hopen op een plek in Play-Off 1. Het seizoen is natuurlijk nog lang en hun moeilijkste verplaatsing van het seizoen wacht hen vanavond in een kolkend Bosuilstadion.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in