Kritiek op kunstgrasveld STVV: “Baard Van Damme ziet er beter uit”

0
Van Damme Antwerp STVV

Antwerp FC slikte in Sint-Truiden zijn eerste nederlaag van het seizoen. Bij het zoeken naar een oorzaak voor dat puntenverlies wezen veel fans naar het kunstgrasveld van STVV. Ook Filip Joos spaarde in Extra Time zijn kritiek niet.

Volgens de analist gaat de discussie verder dan de discussie tussen natuur- en kunstgras. “Ik ben zelf voorstander van natuurgras, maar ach: één ploeg met kunstgras in onze competitie, dat mag wel”, zei hij in Extra Time.

“Het veld van STVV is tot op de draad versleten. Het is een tapijt in een Chinees restaurant waar elke avond 3.000 mensen overlopen”, ging Joos verder. “Er was eigenlijk niet op te voetballen.”

Bekijk hier het kunstgrasveld van Stayen:

“Dramatisch slecht”

Ook STVV-coach Marc Brys spaarde zijn kritiek niet. “Het kunstgrasveld is dramatisch slecht hier”, zei hij voor de match.

Ook Jelle Van Damme duidde op het versleten veld na de nederlaag: “Vorig jaar stond het rechter, nu is het harder en met minder vering”. Joos vervolgde door te zeggen dat de baard van de Antwerp-verdediger er beter uit zag. “Ja, maar daar winnen we geen punten mee”, antwoordde die al lachend.

350.000 euro voor nieuw veld

Dat er toch geen nieuw veld komt in Sint-Truiden zou te maken hebben met de vreemde eigendomsstructuur van de Limburgse club. “Het stadion en het veld is eigendom van Roland Duchâtelet en de club is in Japanse handen. Zij hebben, denk ik, tegengestelde belangen”, legt Joos uit … en daardoor is 350.000 euro voor een nieuw kunstgrasveld te duur.

Op het einde waren er ook nog complimenten op de massaal aanwezige, fanatieke fans van Antwerp. Vooral het contrast met de stille, afwezige fans van Sint-Truiden viel op.

Extra Time over het veld in Sint-Truiden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in