Klacht tegen Bölöni voor kritiek op VAR, wat met andere coaches?

0
Bölöni Laszlo Antwerp FC persconferentie
Laszlo Bölöni op de persconferentie na Antwerp - Standard (Bron: vrt)

Laszlo Bölöni moet zich bij de Pro League verantwoorden voor zijn uitspraken na de wedstrijd Royal Antwerp FC – Standard Luik. Die mededeling kreeg de trainer van enige tijd terug, maar nu blijkt dat een klacht van een andere club aan de oorzaak ligt van het feit dat Bölöni is opgeroepen.

Aan het einde van vorig jaar besliste de Pro League om een nieuwe reglement inzake Respect voor Scheidsrechters in het leven te roepen. Bij “verklaringen die de integriteit of het respect voor de scheidsrechter kunnen aantasten” kan en procedure worden opgestart.

Bij een eerste overtreding kan de zondaar een boete van 5.000 euro krijgen, in herhaling vallen kost zelfs 10.000 euro.

Antwerp kreeg vorige week als eerste club van de Pierre François, CEO van de Pro League, een brief in de bus i.v.m. dit nieuw reglement. Laszlo Bölöni mag zich in Brussel gaan verantwoorden voor zijn uitspraken na de wedstrijd tussen Antwerp en Standard.

Bölöni met kritiek op VAR

De trainer van RAFC had zich toen na de wedstrijd (1-1) tegen de pers heel kritisch uitgelaten over de scheidsrechter en de VAR. Die had toen onder andere met een niet gefloten penalty en nog enkele discutabele fases mee de uitslag van de wedstrijd bepaald.

De club aanvaardde de oproeping en zou volgens Sport/Voetbalmagazine zelfs al intern zijn coach hebben aangesproken op zijn gedrag.

Klacht van Standard?

Volgens het tijdschrift is er echter wel één iets dat Antwerp FC tegen de borst stoot. De brief van de Pro League vermeld namelijk dat de oproeping er komt na een klacht van een andere club uit Eerste Klasse A.

RAFC gaat er volgens Sport/Voetbalmagazine uit vanuit dat de klacht komt van tegenstander Standard. Ze zijn volgens journalist Peter T’Kint op de Bosuil dan ook heel benieuwd zijn of Michel Preud’homme ook een oproeping zal krijgen voor zijn gedrag na Standard – RSC Anderlecht.

In de driekoppige commissie die zal oordelen over het gedrag van Bölöni zit met Gonzague Vandooren trouwens ook een ex-speler van Standard. Ariël Jacobs en ex-scheidsrechter Alexis Ponnet zijn de andere leden die de Pro League zullen adviseren over een eventuele straf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in