Het hart van Antwerp

1

Dat de supporters van Antwerp gepassioneerd zijn dat weet heel België ondertussen al terug. Volgend jaar zal de rest van Europa dat ook merken. Maar dat ze het hart op de juiste plaats hebben dat komt dikwijls minder in beeld …

RIP Julie

Sinds zaterdagavond staat Antwerpen, en daaropvolgend heel België, in rep en roer. Julie Van Espen, een jonge 23 jarige studente uit Schilde was onderweg van haar woonplaats naar vriendinnen op het Antwerpse Zuid. Maar zij zou spijtig genoeg nooit aankomen. Een immense zoekactie werd opgezet door haar familie en vrienden en op sociale media werden de opsporingsberichten in grote mate gedeeld.

Maandag kwam het nieuws dat het lichaam van Julie Van Espen was gevonden in het Albertkanaal ter hoogte van de Burgemeester Gabriël Theunisbrug. Beter bekend als ‘de brug van ‘t Sportpaleis’. Antwerpen en België reageerden in schok.

De Antwerp-supporters

Voor veel supporters is Julie Van Espen zonder haar te kennen zo herkenbaar. Het kan je zus, dochter, vriendin, nicht, … zijn. Iemand die je kent en die op de verkeerde plaats was op het verkeerde moment. Dit laat niemand onberoerd. Het ‘harD zijn’ van de Antwerpsupporters vertaalt zich in een harT op de juiste plaats.

Zowel Sfeer Royal Antwerp Football Club als Antwerp Locos roepen de supporters op om zondag tijdens de wedstrijd tegen Anderlecht Julie te herdenken.

Dit zowel met een minuut stilte voor het begin van de wedstrijd als met een daverend applaus in de 23ste minuut. De 23ste minuut is symbolisch gekozen omdat Julie Van Espen maar 23 jaar mocht worden.

Supporters Anderlecht & Pro League

De supporters van Anderlecht zijn de laatste weken niet in een goed daglicht gekomen met allerhande protestacties. Hierbij een kans om hun blazoen op te poetsen en deel te nemen aan dit eerbetoon voor deze jonge vrouw die veel te vroeg is heengegaan.

Bijkomend een oproep aan de Pro League om voor alle wedstrijden dit weekend één minuut stilte in acht te nemen. Dit niet alleen ter nagedachtenis van Julie maar ook als een NEE tegen seksueel geweld. Want elke vrouw jong of oud moet zich veilig voelen in en buiten haar eigen huis.

1 REACTIE

  1. Mooi gebaar.
    Ik hoop dat alle fans door hebben dat minuut 23 van minuut 22 tot 23 loopt? Want dat durft nogal eens te mislukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Reageer hier!
Geef hier je naam in